Nieuwe richtlijnen maken Apple Watch-bandjes van derden mogelijk

Rutger Otto
5 mei 2015, 10:51
2 min leestijd
Nieuwe richtlijnen maken Apple Watch-bandjes van derden mogelijk

Bandjes die door derde partijen worden gemaakt, kunnen opgenomen worden in het Made for Apple Watch-programma. Ze krijgen dan de goedkeuring van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-bandjes

Apple heeft een nieuwe gids online gezet met punten waar ontwerpers zich aan moeten houden, als ze een bandje voor de Apple Watch willen maken. De pagina is getiteld ‘Creating Bands for Apple Watch’ en wordt met de volgende woorden ingeluid:

“Apple Watch-bandjes zijn gemakkelijk te wisselen met simpele ontkoppeling-knoppen en pinnetjes die de band aan de Apple Watch-behuizing vastmaken. Als je een eigen band maakt, hou dan rekening met de ontwerp-richtlijnen en het profiel van de uitsteeksels. Deze uitsteeksels (door Apple ‘lugs’ genoemd, die zorgen dat de band aan de behuizing vast komt te zitten) zijn binnenkort voor ontwerpers verkrijgbaar via het Made for Apple Watch-programma.”

Ontwerpers moeten zich aan strenge regels van Apple houden. Zo mag een bandje bijvoorbeeld geen magnetische opladers hebben, dus de Reserve Strap waar we gisteren over schreven, wordt daardoor waarschijnlijk niet aan het Made for Apple Watch-programma toegevoegd. Daarnaast mogen bandjes niet in de weg zitten van contact met de hartslagsensoren.

reserve strap

Bandjes van derden

Verder benadrukt Apple dat bandjes voor de Apple Watch andere hardware niet mogen bedekken, zoals de microfoon, de speaker, het oplaadgedeelte en de antenne. Het glas mag eveneens niet bedekt worden en de digitale kroon moet vrij blijven. Ook geeft Apple tips over welke materialen het beste gebruikt voor bandjes en lugs gebruikt kunnen worden.

De Apple Watch is iets langer dan een week op de markt, maar bedrijven springen nu al in om accessoires te maken. Veel van die bandjes worden niet officieel gesteund, maar met het Made for Apple Watch-programma zullen de eerste officiële bandjes van derde partijen over enkele maanden kunnen te koop zijn.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen