Apple Watch heeft mogelijk aansluiting voor slimme polsbandjes

Gijs Ettes
6 maart 2015, 6:48
2 min leestijd

De Apple Watch heeft een verborgen aansluiting aan de onderzijde waar de polsbandjes worden ingeschoven, die mogelijk in de toekomst voor accessoires gebruikt kan worden. Dat meldt Techcrunch op basis van diverse bronnen.

Lees verder na de advertentie.

Slimme Apple Watch bandjes

apple watch bandjes

Volgens de technologiewebsite heeft de Apple Watch een aansluiting die lijkt op de Lightning-poort van bijvoorbeeld de iPhone, maar die nog niet eerder door Apple zelf is genoemd. Eigenlijk is het de bedoeling dat de poort wordt gebruikt voor diagnostiek en directe toegang tot het besturingssysteem van de smartwatch, maar mogelijk wordt hij in de toekomst gebruikt om accessoires aan te koppelen. Daarbij kun je denken aan slimme polsbanden, die meer functies hebben dan de bandjes waarmee de Apple Watch aanvankelijk wordt geleverd.

Met slimme polsbanden zou Apple in de toekomst de mogelijkheden van zijn smartwatch kunnen uitbreiden. De bandjes bieden immers ruimte voor sensoren die meer informatie over de gezondheid van de drager kunnen verzamelen. Dit aspect is sowieso belangrijk bij de Apple Watch, want de eerste versie van het apparaat heeft al sensoren om je hartslag, stappen, verbrande calorieën en activiteiten te meten.

Een slimme polsband voor de Apple Watch zou echter ook een extra batterij kunnen bevatten, zodat de accuduur van het horloge kan worden verlengd. Pebble kondigde onlangs al een dergelijk bandje aan voor zijn Pebble Time-horloge.

Volgens 9to5Mac is het overigens mogelijk dat alleen de ontwikkelaarsversie van de Apple Watch is voorzien van een accessoirepoort. De Lightning-poort op vroege versies van het horloge zou enkel gebruikt worden voor testdoeleinden.

Spring Forward

Aankomende maandag komen we waarschijnlijk meer te weten over de Apple Watch. Apple houdt die dag een speciaal ‘Spring Forward’ event waar ook de aankondiging van een nieuwe 12-inch Macbook Air wordt verwacht. Het evenement start om 18.00 uur Nederlandse tijd en is via een livestream te volgen.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen