‘Apple Watch-bandje van de toekomst verandert van kleur’

Erwin Vogelaar
22 september 2016, 19:56
2 min leestijd
‘Apple Watch-bandje van de toekomst verandert van kleur’

Het Apple Watch-bandje van de toekomst kan zomaar van kleur veranderen, 3D Touch-functionaliteit hebben en je gezondheid beter volgen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-bandje van de toekomst

Apple heeft een serie aan patenten ingediend voor de Apple Watch-bandjes van de toekomst. Laten we direct zeggen dat deze patenten niets zeggen over wat er uiteindelijk op de markt zal verschijnen, maar toch zijn deze patenten leuk genoeg om even door te nemen. Allereerst gaat het om een bandje dat van kleur kan veranderen, door een transparant vloeibaar kristal in het bandje. Via een lichtbron, zoals een LED-lampje, kan wit licht door een polarisator en het vloeibare kristal heen schijnen. Dit kan er voor zorgen dat het hele bandje, of delen van het bandje, van kleur verandert.

Apple Watch-bandje van de toekomst

Interessant aan het patent is dat de kleur ook bij bepaalde gebeurtenissen kan veranderen. Stel dat je wordt gebeld, dan kan een deel van het bandje rood worden en kun je het gesprek zelfs opnemen door op dat deel van het bandje te drukken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het indrukken van het bandje voor interactie is ook terug te zien in een ander patent. Het gaat hier specifiek om een Apple Watch-bandje met ingebouwde 3D Touch. Via geleidende vloeistof en een aanraakgevoelige oppervlakte kun je bepaalde delen van het horloge indrukken voor verschillende vormen van interactie. Het lijkt hier niet om het volledige bandje te gaan, maar om de ruimte net buiten het scherm.

Apple Watch-bandje van de toekomst

Een ander patent laat ook nog een bandje zien met een gezondheidssensor aan de onderkant die via geleidende vloeistof in contact staat met het horloge.

Patenten

Gaan we één van deze patenten daadwerkelijk als bandje in de winkels zien? Waarschijnlijk niet. Wel is het interessant om te kijken hoe Apple bezig is om de Apple Watch verder te ontwikkelen en dat het bedrijf daarbij dus niet alleen nadenkt over het horloge zelf, maar ook het bandje.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen