‘Apple Watch-kopers kunnen meegeleverde bandjes omruilen’

Rutger Otto
23 april 2015, 8:51
2 min leestijd
‘Apple Watch-kopers kunnen meegeleverde bandjes omruilen’

Mensen die een Apple Watch hebben besteld en toch niet tevreden zijn over het bandje, kunnen deze omruilen. Da’s makkelijk, want dan hoeft niet de hele smartwatch terug.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch bandje ruilen

Als het bandje niet de goede maat is of bijvoorbeeld de verkeerde kleur heeft, is het mogelijk om hem te ruilen bij Apple. Medewerkers in Apple Stores zijn geïnstrueerd om het wisselen van bandje als alternatief te bieden als iemand zijn Apple Watch komt terugbrengen omwille van een verkeerde band.

Dat blijkt uit een interne document dat in handen is van MacRumors. Volgens dit document kan het ruilen van bandje een snelle oplossing zijn voor de klant, omdat het niet nodig is om een heel nieuwe Watch opnieuw te installeren en te synchroniseren met de iPhone. Daarnaast kan het ook voor Apple handig zijn, omdat de voorraad van Apple Watches maar klein is en het niet voor iedereen meteen vervanging kan regelen.

apple watch lancering

Regels voor omruilen

Er zijn echter wel regels verbonden aan het ruilen van een bandje. Zo schrijft MacRumors:

  • Klanten hebben 14 dagen om te ruilen
  • De nieuwe band moet binnen dezelfde collectie vallen als het horloge
  • De Watch moet bij Apple zelf gekocht zijn

Wat nog meer? Je kan een Apple Watch bandje niet omruilen in een winkel van Apple. Medewerkers kunnen je wel helpen, maar het ruilen moet gebeuren via de Online Store klantenservice. Zij helpen de klant met een nieuwe bestelling voor het bandje en sturen het op met instructie over het terugsturen van het oude bandje. Daarna krijgt de klant het geld van de nieuwe terug.

Apple Watch inleverenapple watch vernieuwingen

Klanten kunnen een volledige Apple Watch terugbrengen. Dan moet het bandje daarbij zijn inbegrepen. Apple doet niet aan gedeeltelijke terugbetaling, bandjes die met een Apple Watch zijn meegeleverd kunnen niet geruild worden voor betaling.

Morgen (24 april) wordt de Apple Watch bij de eerste mensen bezorgd. De smartwatch is nog niet te koop in Nederland, wel is hij al te bestellen in landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu