Bah: jouw Apple Watch-bandje zit vol gevaarlijke bacteriën

Ward Edema
18 augustus 2023, 11:30
1 min leestijd
Bah: jouw Apple Watch-bandje zit vol gevaarlijke bacteriën

Volgens een nieuw universitair onderzoek zit het bandje van je Apple Watch vol met bacteriën, die ook nog eens gevaarlijk zijn. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch bacteriën

Veel mensen dragen een Apple Watch voor hun gezondheid, maar daar blijkt een randje ironie aan te zitten. De bandjes van de Watch, en dan met name de varianten van nylon, siliconen en leer, zitten namelijk vol met bacteriën. Dat blijkt uit onderzoek van de Florida Atlantic University (FAU).

Maar liefst 95% van de horlogebandjes die de FAU heeft getest, bevatte gevaarlijke bacteriën. De meest voorkomende zijn stafylokokken, die allerlei infecties kunnen veroorzaken. Maar ook E. coli, afkomstig uit ontlasting, zat op 60% van de bandjes. En op 30% zat zelfs pseudomonas, een bacterie die resistent is voor de meeste soorten antibiotica en een longontsteking kan veroorzaken.

Oorzaak: mensen zijn lui

Hoe kunnen de bandjes van je Apple Watch nou zó vies zijn? Dat heeft te maken met een simpel geval van luiheid. Doordat de bandjes doorgaans (bijna) nooit worden schoongemaakt, worden ze ongemerkt een smerige broedplaats voor bacteriën. Dit effect wordt nog eens versterkt bij mensen die hun Apple Watch gebruiken tijdens het sporten.

Apple Watch-bandje vies

Oftewel: maak je Apple Watch-bandjes schoon, en doe het vaak! Volgens de FAU kun je hier het beste desinfectiespray voor gebruiken, en een 70% alcoholoplossing – beiden te koop bij Bol.com. Daarmee wordt 99,9% van de bacteriën op je Apple Watch-bandje gedood, maar je moet wel oppassen dat je het materiaal niet beschadigt door overmatig gebruik.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste hygiënetips voor je Apple-apparaten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu