Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Tim Cook: ‘Apple Watch vervangt straks je autosleutels’

Rutger Otto
28 februari 2015, 11:03
2 min leestijd
Tim Cook: ‘Apple Watch vervangt straks je autosleutels’

Apple CEO Tim Cook is op reis door het Midden-Oosten en Europa en laat steeds wat meer informatie los over de Apple Watch, in aanloop naar het Apple evenement op 9 maart.

Lees verder na de advertentie.

Tim on Tour

Tijdens zijn verblijf in Londen heeft Tim Cook meer plannen voor de Apple Watch bekendgemaakt. Dat deed hij voor werknemers van Londen’s Covent Garden Apple Store, zo schrijft de Britse krant The Telegraph. “Het personeel keek met open mond en begon spontaan luid te klappen toen Cook ineens binnenstond.”

De werknemers kregen gelegenheid om Cook vragen te stellen. Al snel ging het over de Apple Watch en Cook toonde zijn witte Sport-model. “Dit gaat hetzelfde zijn als bij de iPhone”, zei Cook. “Mensen wilden het en kochten het voor een bepaalde reden, misschien om te internetten, maar daarna kwamen ze erachter dat ze er ook om allerlei andere redenen van houden.”

apple watch april

Apple Watch auto ontgrendelen

Eén van die redenen om van de Apple Watch te houden zou zijn om je auto mee te ontgrendelen. Volgens Cook werd de Apple Watch ontworpen om ‘autosleutels en de onhandige, grote sleutelhangers te vervangen’. Apple heeft al een patent om auto’s met een iPhone-app te kunnen openen, dus het idee komt niet uit de lucht vallen. Daarnaast zou het bedrijf uit Cupertino bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen auto, met als projectnaam Titan.

“We hebben nooit iets verkocht dat mensen om moeten doen om te proberen”, zei Cook. Volgens hem werkt Apple ook aan het ‘tweaken van de winkelervaring’, wat erop wijst dat de Apple Store inderdaad gewijzigd wordt.

Apple event

Op 9 maart houdt Apple een speciaal evenement. Waarschijnlijk komen we dan pas echt alles over de Apple Watch te weten. Zo is momenteel alleen de prijs van het goedkoopste model bekend. De Sport-editie gaat 349 dollar kosten. Begin april moet de Apple Watch in Amerika uitkomen, maar wanneer hij in Nederland te koop is, is eveneens nog onbekend.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen