Het is officieel: de Apple Watch verschijnt in april

28 januari 2015, 10:15
2 min leestijd
Het is officieel: de Apple Watch verschijnt in april

Tijdens de bekendmaking van Apples kwartaalcijfers kwam CEO Tim Cook met meer details over de Apple Watch. Volgens hem verschijnt de Apple Watch in april van dit jaar.

Lees verder na de advertentie.

Release Apple Watch april

Eerder werd uitgegaan van een Apple Watch release in maart, naar aanleiding van voorspellingen van analisten en bronnen die bekend zijn met de Apple Watch-productie. Tim Cook brengt een einde aan die geruchten: de Apple Watch verschijnt in april.

Maar geldt dat eigenlijk nog wel als ‘begin 2015’, zoals Cook steeds heeft gezegd? Volgens de Apple CEO klopt die belofte wel degelijk. “Als we ‘begin 2015’ zeggen, bedoelen we de eerste vier maanden van het jaar”, licht hij toe. “Met ‘midden’ bedoelen we de middelste vier maanden en ‘eind’ geldt voor de laatste vier maanden van het jaar.”

apple watch april

Productie op schema

Tim Cook zegt dat de productie van de Apple Watch precies op schema ligt. Volgens hem zijn de verwachtingen hooggespannen voor Apples eerste smartwatch, maar zelf is hij overtuigd. “Ik gebruik hem elke dag”, zegt hij. “Ik hou van het apparaat en kan er niet meer zonder. We hebben grote stappen gemaakt tijdens de ontwikkeling van de Apple Watch.” Hij voegt daaraan toe dat het aantal ontwikkelaars dat aan apps voor de Apple Watch werkt ‘indrukwekkend’ is.

Wat we nog niet wetenapple watch productie

Overigens is een precieze datum nog steeds niet bekend en is het niet zeker dat de Apple Watch in april ook in de Nederlandse winkels ligt. Daarnaast weten we nog steeds niets over de prijzen van de wearable, behalve dat het basismodel 349 dollar gaat kosten. Er komen drie verschillende collecties, naast de standaard Watch ook een Watch Sport en een Apple Watch Edition. Deze zijn dan weer in twee verschillende groottes te krijgen, met vijf verschillende banden.

Lees meer over de Apple Watch

Via: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu