Zo kunnen Uber en 3 andere apps eruit zien op de Apple Watch

Rutger Otto
19 januari 2015, 8:56
2 min leestijd

Het duurt nog een paar maanden voordat de Apple Watch er is. Voor de mensen die niet kunnen wachten, geven deze plaatjes alvast een goede indruk van hoe bestaande iPhone-apps er op de wearable van Apple uit kunnen zien.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch apps

Het Amerikaanse reclamebureau Huge dacht alvast na over hoe ontwikkelaars hun apps aan konden passen aan het scherm en de functies van de Apple Watch. Volgens het bedrijf brengt de Apple Watch geheel nieuwe mogelijkheden met zich mee wat betreft de interface. De potentie ligt in de grenzen; de Apple Watch is niet bedoeld om urenlang te gebruiken, maar de kracht ligt juist in de korte interacties van een paar seconden.

De kracht van Apple Watch ligt in de korte interacties

Ook functies als bedienen met je stem, haptische feedback en een kroontje om door apps te scrollen of in te zoomen bieden mogelijkheden voor een nieuwe manier van gebruik. Daar moet het design van een app op aangepast worden. Huge heeft van een aantal apps concepten gemaakt, wij lichten er vier voor je uit, de rest kun je bekijken op Fast.Co.

Uber

Even een ‘Ubertje bestellen’ kan als het aan dit concept ligt straks gewoon via de Apple Watch. Je zou bijvoorbeeld een auto kunnen bestellen met stemcommando’s op je smartwatch. Het kleine scherm zou handig zijn om in de gaten te houden hoe lang het nog duurt voordat de Uber bij jou is en waar hij momenteel rijdt.

apple watch apps uber

Foursquare

De Apple Watch zou eveneens van pas komen om locaties te zoeken. Je kan de app bijvoorbeeld vragen om iets te vinden waar je Mexicaans kan eten. De app toont dan op je pols dat er een restaurant in de buurt is waar je heen kunt en geeft zelfs tips voor gerechten daar. De kroon aan de zijkant van de wearable kan gebruikt worden om door aanbevelingen te scrollen.

apple watch apps foursquare

Instagram

Van Instagram hebben we al eens een concept voor de Apple Watch gezien. Daar borduurt Huge op verder. Omdat het lastig is om foto’s te bewerken op een klein scherm, heeft de app volgens het concept gelimiteerde functionaliteit. Wel kunnen gebruikers inkomende berichten checken, foto’s liken en bekijken en reageren op berichten van anderen.

apple watch apps instagram

Keuken assistent

apple watch apps koken

De Apple Watch zou ideaal zijn in de keuken, zeker omdat je met de wearable om ten alle tijden je handen vrij hebt. De bediening van de app zou je met stemcommando’s kunnen doen. Ook heb je een goed inzicht van hoe lang de aardappelen nog moeten koken, want dat soort zaken kun je gewoon op het scherm tonen. Dat geldt ook voor boodschappenlijstjes en stap voor stap kook-instructies.

Lees meer over de Apple Watch

Via: Fast.Co
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen