Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Apple Watch-apps moeten straks zonder iPhone werken

Rutger Otto
23 april 2016, 10:00
2 min leestijd
Apple Watch-apps moeten straks zonder iPhone werken

In een bericht aan ontwikkelaars heeft Apple laten weten dat Apple Watch-apps vanaf 1 juni 2016 helemaal zelfstandig moeten werken, dus ook zonder iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-apps zonder iPhone

Het bericht is op Apples ontwikkelaarspagina gepubliceerd. Met de maatregel hoopt Apple zijn smartwatch te verbeteren. Met name een klacht die al sinds de release klinkt, namelijk dat apps (van derden) op de Watch nogal traag zijn, zou daarmee opgelost of tenminste verbeterd kunnen worden.

“Vanaf 1 juni 2016 moeten alle nieuwe watchOS-apps die ingediend worden bij de App Store, zelfstandige apps zijn, gemaakt met de watchOS 2 SDK of nieuwer”, zo schrijft Apple. WatchOS 2 kwam afgelopen juni uit. Met de nieuwe SDK kunnen ontwikkelaars hun eigen complicaties voor op de wijzerplaat maken en krijgen ze toegang tot hardware-elementen zoals de microfoon en de Digital Crown.

apple watch-apps zonder iphone

Verbetering van de Watch

Nog belangrijker is echter dat ontwikkelaars native apps konden gaan maken. Dat betekent dat gebruikers hun Apple Watch-apps niet eerst op hun iPhone hoeven in te laden, voordat ze op de smartwatch gebruikt kunnen worden. Die vertraging was voor veel mensen reden om apps nauwelijks te gebruiken.

De verbetering moet er ook voor zorgen dat de Apple Watch voor meer mensen aantrekkelijk wordt. Dat zou nodig zijn. Fortune sprak een analist die meent dat de Apple Watch-verkopen zijn gekelderd in het begin van 2016. De verkoopcijfers zijn in het tweede kwartaal van dit jaar volgens analist Matthew Goodman 40 procent minder dan vorig jaar in dezelfde periode.

Apple Watch verkoop

Toch lijkt de Apple Watch het nog steeds beter dan andere smartwatches te doen. In januari schreef Juniper Research nog dat Apple zo’n 52 procent van de smartwatch-industrie in handen had. Naar schatting werden in 2015 in totaal zo’n 13 miljoen exemplaren verkocht. Dat weten we niet zeker, want Apple heeft tot nu toe nooit cijfers over de verkoop van zijn smartwatch bekendgemaakt.

Lees het laatste Apple Watch-nieuws

Bronnen: Apple, Fortune
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen