Website toont hoe Apple Watch-apps gaan werken

Rutger Otto
4 maart 2015, 17:16
2 min leestijd

De nieuwe website WatchAware laat van Apple Watch-apps zien hoe ze werken, zelfs nu de Apple Watch nog niet op de markt is. Zo krijg je een goed beeld van wat de wearable straks kan en hoe bijvoorbeeld Twitter eruit ziet.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-apps preview

De website WatchAware.com heeft een aparte pagina waar het apps toont die voor de Apple Watch worden ontwikkeld. Op de Apps-pagina van de site staan plaatjes van Apple Watches die er steeds hetzelfde uitzien, behalve de middelste app. Dat is de app uitgelicht wordt door WatchAware en waarvan je een voorproefje kunt bekijken.

De website toont per app op drie verschillende manieren (mits beschikbaar) hoe hij er werkend uitziet. WatchAware maakt hierbij onderscheid tussen: de app zelf, Glances (wat je ziet als je je pols optilt) en notificaties. Tik je op één van de drie, dan wordt op de Apple Watch getoond hoe het er in de betreffende app aan toe gaat.

apple watch-apps preview

Apps op de Apple Watch

WatchAware toont apps waarvan ontwikkelaars al iets heeft getoond, dus het klopt allemaal. Onder de apps zijn onder meer Twitter, Run 5k, Todoist, Facebook, Pinterest en de Kaarten-app van Apple. steeds worden filmpjes getoond op het scherm om je een eerste indruk te geven, erg interactief zijn de apps verder niet. Het kroontje op de zijkant van de wearable laat je teruggaan naar het homescreen. Onder de apps staat ook steeds aangegeven wat je met de app kunt doen en links naar de App Store.

De website doet niet veel maar geeft je in elk geval een goed beeld van een aantal apps die momenteel in ontwikkeling zijn voor de Apple Watch en wat je ermee kan. Volgende week zal Apple tijdens het Spring Forward-event meer informatie over de wearable prijsgeven.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: WatchAware
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen