‘Ontwikkelaars moeten Apple Watch-apps in februari af hebben’

Rutger Otto
31 januari 2015, 10:20
2 min leestijd
‘Ontwikkelaars moeten Apple Watch-apps in februari af hebben’

Apple heeft aan belangrijke app-ontwikkelaars en partners gevraagd om hun Apple Watch-apps halverwege februari af te hebben, zodat ze de App Store in kunnen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch apps

Al duizenden Apple-medewerkers dragen een Apple Watch

Dat meldt MacRumors op basis van een anonieme bron. Het gaat om Apple Watch-apps voor de iPhone die samenwerken met de wearable. De iPhone draait de apps en stuurt gegevens via een verbinding naar de Apple Watch om de pols van de gebruikers. Volgens de bron heeft Apple één van zijn grootste Apple Pay partners gevraagd om een iOS-applicatie met WatchKit ondersteuning (die de apps op Apple Watch mogelijk maken) af te maken, zodat deze op 12 februari in de App Store gelanceerd kan worden.

Het is onduidelijk of Apple deze datum ook van andere ontwikkelaars verlangt, maar MacRumors noemt het mogelijk dat ook aan derde partijen wordt gevraagd om apps snel in te dienen. Het bedrijf uit Cupertino kan deze apps dan alvast draaien en testen welke invloed ze bijvoorbeeld op de accu van de wearable hebben. Apple heeft zijn eigen apps voor de Apple Watch waarschijnlijk efficiënt gemaakt, maar van andere ontwikkelaars weet het bedrijf dat natuurlijk niet.

apple watch april

Wellicht een evenement

Overigens zijn er al behoorlijk wat smartwatches van Apple in omloop. Naar verluidt lopen duizenden werknemers van het bedrijf al met het apparaat om hun pols, om hem te testen in aanloop naar de release in april.

Dat Apple wat druk achter ontwikkelaars zet, kan betekenen dat het bedrijf binnenkort een evenement plant waar het meer bekend maakt over de Apple Watch en hoe apps er op het apparaat uitzien. Apple Pay gaat één van de belangrijke functies van de smartwatch worden en daarom zou het logisch zijn als een partner de app snel moet aanleveren. Gebruikers kunnen met een Apple Watch straks draadloos betalen, al wachten we in Nederland en België nog steeds op dit betaalplatform.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen