‘Laatste bètaversie iOS 8.2 bevestigt Apple Watch-app’

Wouter Nijsen
13 januari 2015, 10:22
2 min leestijd

De Apple Watch zal de koppelen zijn met een aparte iOS-app, zo blijkt uit de laatste bètaversie van iOS 8.2 die gisteren ter beschikking werd gesteld aan ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-app in iOS 8.2

Apple Watch app

Vanaf iOS 8.2 zal Apple’s mobiele besturingssysteem ondersteuning kennen voor de Apple Watch. De laatste bètaversie van het OS bevat nieuwe bluetooth-instellingen die aantonen dat de smartphones met een iPhone verbonden kan worden middels een Apple Watch-app. Deze applicatie laat gebruikers apps voor de smartwatch downloaden en installeren en geeft hen toegang tot de instellingen van het accessoire. Dit wordt gedaan om de interne hardware van de Apple Watch niet te veel te belasten, zodat een goede accuduur gegarandeerd kan worden.

Apple Watch release

Er gingen al enige tijd geruchten dat iOS 8.2 ondersteuning voor de Apple Watch zou toevoegen en dit lijkt nu te bevestigd te zijn. De iOS-versie wordt naar verwachting in maart uitgerold voor de iPhone 4S en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en de iPod touch (5e generatie). Over de release van de Apple Watch is minder bekend, want Apple heeft er tot op heden voor gekozen om geen specifieke verschijningsdatum te noemen. Het bedrijf uit Cupertino gaf bij de aankondiging van de wearable wel aan te mikken op een release in het begin van 2015.

Het slimme horloge wordt allereerst in de VS en in enkele andere landen geïntroduceerd, waarna de release in bijvoorbeeld Nederland en België later volgt. De Apple Watch wordt in twee modellen en drie verschillende versies uitgebracht, die elk verder te zijn te personaliseren door het verwisselen van het bandje of het kiezen voor een andere wijzerplaat. Apple’s smartwatch gaat in de VS 349 dollar kosten, de prijs in Nederland bedraagt naar verwachting tussen de 300 en 350 euro.

Lees meer over de Apple Watch

Hieronder lees je het laatste nieuws over de Apple Watch, het slimme horloge van Apple dat de doorbraak van smartwatches moet betekenen.

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen