3 nieuwe Apple Watch-filmpjes lichten apps uit

Rutger Otto
28 juli 2015, 14:48
2 min leestijd
3 nieuwe Apple Watch-filmpjes lichten apps uit

Apple heeft alweer wat nieuwe reclamefilmpjes voor de Apple Watch op YouTube gezet. Deze lichting gaat over reizen, fitness en muziek.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch app video’s

Een paar weken geleden zette Apple al wat filmpjes over de Apple Watch online, toen liet het bedrijf stijlvolle situaties uit het leven zien en hoe de Apple Watch van pas komt in het dagelijks leven. Nu heeft het bedrijf uit Cupertino weer wat nieuwe promo’s online geplaatst. Iets minder charmant qua vormgeving, wel worden de mogelijkheden van Apple Watch-apps getoond.

Ook hierbij zijn de filmpjes weer in drie categorieen verdeeld. De eerste is reizen. In de korte video worden verschillende apps (ook van derden) getoond rondom de Watch. Daarvan worden er enkele uitgelicht, zoals Uber en Yelp. Daarvan zie je slechts een paar screenshots.

https://www.youtube.com/watch?v=dnAPCVtafHc

De fitness-apps worden op dezelfde manier gepresenteerd. Om de Watch zie je app-iconen van sport-apps. Onder meer Nike+ Running en Waterminder (waarmee je kan bijhouden of je wel genoeg drinkt) worden uitgelicht.

https://www.youtube.com/watch?v=U5IXsMcialE

In de derde commercial worden muziek-apps uitgelicht, waaronder Shazam, waarmee de microfoon van je Apple Watch luistert naar wat er wordt afgespeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=0ONucH0Jwfk

Focus op apps

Apple presenteert met deze korte promo’s een andere manier van de Apple Watch. Niet langer wordt gevoel en emotie erbij betrokken, dit maal zijn het ‘kale’ computeranimaties met wat korte beelden uit apps.

Overigens is het grappig dat Apple de focus met deze filmpjes zo op apps legt. Dat zijn niet de beste dingen aan een Apple Watch, want nog steeds laden apps vrij traag en zijn de mogelijkheden vaak zeer beperkt, wat voor sommige apps overigens geen probleem is. Shazam doet bijvoorbeeld wat hij moet doen.

Eind dit jaar komt watchOS 2 uit, dan zal software ineens een sprong kunnen maken op de Watch. De apps kunnen dan vanaf de Apple Watch draaien in plaats vanaf de iPhone, zodat ze sneller en efficiënter werken.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen