Apple onderzoekt Apple Watch-bandje met ingebouwde antenne

Lars Paijmans
8 november 2019, 14:58
2 min leestijd
Apple onderzoekt Apple Watch-bandje met ingebouwde antenne

Apple blijft manieren bedenken om de bandjes van de Apple Watch functioneler te maken. Een nieuw patent laat zien hoe het horloge beter verbinding kan maken met antennes die in de band zitten.

Patent beschrijft slim Apple Watch bandje met antenne

Al sinds de eerste Apple Watch blijft het bedrijf van Tim Cook mogelijkheden onderzoeken om de bandjes voor extra functionaliteit in te zetten. Zo zagen we patenten langskomen met camera’s in de schakels van een band, of andere manieren om gezondheidssensoren in de Watch-band te verwerken.

Het patent dat werd opgeduikeld door AppleInsider laat zien dat Apple dit project nog steeds niet heeft losgelaten. Een concreet product heeft het echter nog niet opgeleverd.

In het patent is te lezen hoe een toekomstige Apple Watch de antenne in de band verwerkt, zodat het signaal niet geblokkeerd wordt door de behuizing van het horloge. Bovendien is er in de Watch zelf dan meer ruimte over voor andere onderdelen, zoals extra sensoren om iemands gezondheid te registreren, of een grotere accu.

Apple beschrijft dat dit er ook voor kan zorgen dat de Watch een betere verbinding tot stand kan brengen met apparaten in de buurt, zoals een gekoppelde iPhone of setje AirPods. Door de antenne in de band te verwerken, kan de kwetsbare elektronica alsnog worden beschermd tegen schade van buitenaf.

Wat betekent dit voor oude bandjes?

De grote vraag hierbij is natuurlijk wat dit betekent voor de prijs van de Apple Watch-bandjes. Als Apple ervoor kiest om belangrijke elektronica hierin te verwerken, zal dit ongetwijfeld voor duurdere bandjes zorgen. Het betekent ook dat je oude bandjes niet meer met een toekomstige Watch kunt gebruiken die dit ondersteunt.

Voorlopig is het slechts een patent, wat het lastig maakt om in te schatten of en wanneer we hier een concreet product van gaan zien. Omdat de Apple Watch Series 5 nog maar net verschenen is, is er bovendien nog maar weinig bekend over de Series 6 van 2020. Ongetwijfeld gaan we daar in de komende maanden meer over horen, zodra de geruchtenmolen rondom de aankomende Apple-producten weer op gang komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's