‘Apple Watch met always on display in de maak’

Michel van 't Klaphek
3 september 2018, 19:25
1 min leestijd
‘Apple Watch met always on display in de maak’

Apple Watch-fans vragen al jaren om een always on display, wat tot nog toe niet mogelijk was vanwege het risico op inbranden. Dit probleem gaat Apple aanpakken.

Lees verder na de advertentie.

 ‘Apple Watch always on display komt eraan’

Bij een always on display staat het scherm altijd gedeeltelijk aan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de tijd, batterijpercentage en nieuwe berichten zien zonder je scherm te activeren. Alhoewel veel Apple Watch-fans om deze toevoeging vragen, heeft Apple er tot nog toe geen werk van gemaakt.

De redenen hierachter zijn op het eerste gezicht logisch. Ten eerste heeft een always on display natuurlijk stroom nodig, waardoor de accuduur achteruit gaat. Ten tweede is er bij een scherm dat altijd aanstaat een risico op inbranden. Hierbij blijven iconen en teksten zichtbaar op het scherm, zelfs als deze uitstaat.

Precies dit probleem lost een nieuw opgedoken patent op. Alhoewel, ‘oplossen’ is misschien niet het goede woord. Het patent beschrijft namelijk een manier voor het omgaan met ingebrande pixels, maar voorkomt het probleem niet.

Apple Watch Series 4 conceptvideo

Zo gaat Apple met inbranding om

Kortgezegd zorgt de beschreven techniek ervoor dat Apple Watches bijhouden welke plekken van het scherm ingebrand zijn. Vervolgens houden apps hier rekening mee. Wanneer bijvoorbeeld op een gedeelte van het scherm een icoon of teken zichtbaar is vanwege de inbranding, compenseert het scherm automatisch zodat dit niet langer te zien is. Dit gedeelte van het scherm wordt dan bijvoorbeeld lichter, of juist donkerder.

Alhoewel een patent natuurlijk geen zekerheid biedt dat Apple daadwerkelijk met een always on display bezig is, is het wel opvallend. Het is immers een veelgevraagde functie onder liefhebbers van het slimme horloge. Momenteel gaat het scherm overigens automatisch aan wanneer je je pols omhoog tilt.

Lees het laatste nieuws over Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen