‘Apple Watch binnenkort in winkels af te halen’

Rutger Otto
7 mei 2015, 9:00
1 min leestijd
‘Apple Watch binnenkort in winkels af te halen’

De Apple Watch is momenteel alleen online te bestellen, maar daar hoopt Apple verandering in te brengen. De eerste stap, namelijk de Watch ophalen in winkels, wordt binnenkort gezet.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch afhalen in winkels

Apple bereidt de optie voor om een Apple Watch op te halen in een Apple Store. Dat blijkt uit Amerikaanse online Stores waarbij klanten kunnen kiezen om de Watch te laten verzenden of om hem op te pikken in een winkel. Het lijkt erop dat het bedrijf van Tim Cook voorzichtig begint met het opbouwen van voorraden in de Apple Stores.

Overigens is het nog niet zover. De knop is nog niet aan te klikken, waarschijnlijk gebeurt dat als de eerste grote leveringen geweest zijn. Dat zal in juni zijn, want de levertijden voor een Apple Watch zijn nog steeds behoorlijk lang.

apple watch lancering

Geen blockbuster-release voor de Watch

Het is uniek dat Apple een product op de markt bracht zonder dat er de nacht ervoor rijen mensen voor de deur lagen. Retailbaas Angela Ahrendts heeft echter duidelijk gezegd dat de Apple Watch een online only-verkoop zou krijgen, omdat de voorraad nog niet groot genoeg was om in elke winkel genoeg exemplaren te hebben liggen.

Klanten kunnen wel naar een Apple Store toe om de Watch te testen en er één uit te kiezen die het beste bij hen past. Toch moeten kopers hem vervolgens online bestellen.

Apple Watch kopen

Over een Nederlandse releasedatum is nog steeds niets bekend. Waarschijnlijk horen we bij de volgende lichting met landen die de Apple Watch gaat verkopen. Dat zou ergens in juni zijn. De meest dichtstbijzijnde winkels om nu al een Watch te kopen, vind je in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen