Met een Apple Watch ben je nog steeds niet van advertenties af

Rutger Otto
5 januari 2015, 17:08
2 min leestijd

Terwijl wij gebruikers willen weten hoe de Apple Watch precies werkt, denken ontwikkelaars en adverteerders al aan hoe ze reclame moeten maken op het kleine schermpje aan je pols.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch advertenties

Het mobile-marketingbedrijf TapSense heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas laten weten dat het bezig is om een Apple Watch advertentiedienst op te zetten. Daarmee wordt gekeken naar hoe er op het scherm van de Apple Watch geadverteerd kan worden. Slecht nieuws voor iedereen die dacht dat reclame verleden tijd zou zijn op wearables, maar bedrijven zullen nu eenmaal geld moeten verdienen.

Adverteerders lopen tegen problemen aan wat dat betreft. De Apple Watch zou bijvoorbeeld een notificatie kunnen sturen als je langs een winkel loopt met iBeacons, waarmee je korting krijgt, maar daarmee lopen winkeliers tegelijk het risico om klanten af te stoten die dat vervelend vinden.

De oplossing is volgens TapSense CEO Ash Kumar om advertenties in apps aan te bieden. Stel dat je een ov-app raadpleegt om te checken of je vertraging hebt, dan kan een adverteerder op dat moment met een reclame komen om tegen gereduceerd tarief koffie te drinken op het station. Of er komt een advertentie in beeld van een carpool-app. Deze zou dan alleen binnen de app te zien zijn.

apple watch vernieuwingen

Reclame op maat

Bij advertenties die precies op maat zijn, kan het eventueel nog bruikbaar zijn ook, maar wanneer gaat ‘bruikbaar’ over in ‘vervelend’? Als je continu beeldvullende reclames krijgt op de wearable van Apple, zullen veel mensen hem graag snel weer van hun pols halen. Als de advertenties klein in beeld verschijnen en alleen groter worden als je bijvoorbeeld je pols optilt, zou het al een betere oplossing zijn. TapSense denkt daar momenteel over na.

De vraag is dan: is deze vorm van adverteren minder irritant? Als het goed gedaan wordt, is het misschien zelfs handig. Wat vind jij? Laat het hieronder weten in de comments.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen