Apple Watch krijgt bescherming tegen diefstal

Rutger Otto
9 juni 2015, 12:38
1 min leestijd
Apple Watch krijgt bescherming tegen diefstal

Apple maakte tijdens de WWDC veel bekend over de nieuwe watchOS-software. Waar het bedrijf niet over sprak was anti-diefstal beveiliging. Ook dat komt er in watchOS 2.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Activeringsslot

De Apple Watch heeft niet echt een sterke beveiliging. Als hij gestolen wordt, is het vrij gemakkelijk om de pincode te omzeilen en hem aan een nieuwe iPhone te koppelen. Op de nieuwe Watch-pagina’s op de Apple-site staat meer beschreven over watchOS 2. Daar valt te lezen dat de Apple Watch een eigen Activeringsslot krijgt.

“watchOS 2 komt met een Activeringsslot”, schrijft Apple op de watchOS 2-previewpagina. “Het activeren van de Watch werkt met je iCloud Apple ID en wachtwoord, dus als je de Apple Watch verliest of hij wordt gestolen, blijft je informatie veilig opgeslagen.”

Je data is veiligapple watch activeringsslot

Veel meer informatie geeft Apple niet over de functie. Wel toont het plaatje dat erbij staat dat het Activeringsslot in werking wordt gezet via de iOS 9 Apple Watch-app. Het Activeringsslot is niets nieuws in Apple-producten. Als hij ingeschakeld wordt, is het apparaat niet te gebruiken, ook niet nadat hij helemaal gereset wordt. De dief of vinder heeft dan nog steeds het Apple ID en wachtwoord van de oorspronkelijke gebruiker nodig om het device te kunnen gebruiken.

Daarmee is het natuurlijk niet gezegd dat je Apple Watch nooit gestolen wordt, maar degene kan dan in elk geval niet bij je data.

watchOS 2

Het nieuwe watchOS 2 komt komende herfst, waarschijnlijk samen met iOS 9 en OS X El Capitan beschikbaar en is een gratis update. Lees alles wat je over de watchOS-update moet weten op deze pagina. Er is al wel een versie voor ontwikkelaars beschikbaar. Wanneer de Apple Watch naar Nederland komt, is nog steeds niet bekend.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen