De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Een Apple Watch maakt mensen gemiddeld 34 procent actiever’

Lars Paijmans
29 november 2018, 11:09
2 min leestijd
‘Een Apple Watch maakt mensen gemiddeld 34 procent actiever’

Een verzekeraar die als experiment Apple Watches aan mensen gaf voor 25 dollar, merkt een enorme stijging in activiteit van de dragers. Ben jij ook actiever geworden door de Watch?

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-dragers zijn actiever

De resultaten zijn afkomstig van een grootschalig onderzoek van de RAND Corporation met 400.000 mensen in de Verenigde Staten, Europa en Zuid-Afrika. Door een Apple Watch te subsidiëren en daardoor extra goedkoop aan te bieden, kon deze doelgroep voor een minimale eigen bijdrage de smartwatch in huis halen.

Al snel bleken dragers van een Apple Watch het aantal actieve dagen te verhogen met 31 procent, zo blijkt uit onderzoek van verzekeraar John Hancock. Het aantal actieve dagen met ‘hoge intensiteit’ beweging steeg zelfs met 52 procent.

Apple Watch actiever

Nog opvallender was de groep deelnemers die vooraf het minst actief waren, zij zagen sinds het dragen van het horloge een stijging van 200 procent op het gebied van fysieke activiteit.

“Ons Apple Watch-programma helpt mensen aantoonbaar om gezonder te leven”, aldus Brooks Tingle, de Insurance President en ceo van John Hancock. Volgens mede-ceo Marianne Harrison komt dit door de lage drempel die de Apple Watch heeft.

Het boeken van kleine successen

“Mensen kunnen door steeds kleine succesjes te boeken iedere dag er aan werken om gezonder te leven. Dat heeft uiteindelijk een langetermijneffect.” De verzekeraar geeft mensen een Apple Watch voor 25 dollar als ze bepaalde activiteitsdoelen halen.

Sinds de komst van de eerste Apple Watch investeert Apple steeds meer in gezondheid. Iedere watchOS-update introduceert nieuwe functies om mensen aan te sporen meer te bewegen, zoals de activiteitswedstrijd die sinds watchOS 5 beschikbaar is. Ook kun je digitale medailles winnen als je bepaalde doelen haalt, en spoort het horloge je iedere dag aan om drie gekleurde activiteitsringen te vullen.

Lees ook: Hoe Apple ons met een simpel spelelement massaal in beweging brengt

Bron: rand.org
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen