Apple verlengt garantieperiode voor Apple Watch met accuproblemen

Rutger Otto
29 april 2017, 13:28
2 min leestijd
Apple verlengt garantieperiode voor Apple Watch met accuproblemen

Een klein aantal van de eerste generatie Apple Watches kampt met een probleem waardoor de accu opzwelt. De garantie is uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch accuproblemen

Apple heeft de garantie voor de eerste Apple Watch verlengd. Heb je een smartwatch van Apple waarvan de accu uitzet in de behuizing, dan kun je hem gratis laten repareren. Doordat de accu opzwelt, komt het scherm los van het apparaatje. De Watch is daardoor onbruikbaar. Volgens Apple komt het probleem nauwelijks voor, maar voor degenen bij wie het gebeurt, biedt het bedrijf deze oplossing.

Garantie uitgebreid

Online zijn wel wat klachten verschenen van mensen met een opgezwollen Apple Watch, bijvoorbeeld op het Apple ondersteuningsforum en op Reddit. Maar zoals Apple al zegt, lijkt het inderdaad om een heel klein deel van de modellen te gaan. De meeste klachten komen zelfs uit 2016.

Normaal gesproken houdt het bedrijf van Tim Cook een garantieprogramma aan waarmee dit soort problemen twee jaar gedekt zijn. Dat is al een jaar langer dan de standaardgarantie die je bij aankoop van een Apple Watch krijgt. Met de uitbreiding die Apple nu biedt, krijg je dus twee jaar garantie boven de standaardperiode. Dat geldt alleen voor dit soort specifieke accuproblemen. Ben je getroffen, neem dan contact op met Apple.

Eerste generatie Apple Watch

Het euvel treft alleen Apple Watches van de eerste generatie. Dat model werd op 9 september 2014 aangekondigd tijdens hetzelfde event waar ook de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden aangekondigd. De smartwatch kwam op 24 april 2015 op de markt in de VS, in Nederland was hij op 17 juli 2015 voor het eerst te koop.

Inmiddels is de Apple Watch Series 2 te koop. Deze verschilt uiterlijk nauwelijks van het eerste model, maar heeft een paar verbeteringen, zoals gps-ondersteuning, een krachtigere processor en een waterdichte behuizing.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen