Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

‘Apple Watch accuduur is beter dan gedacht’

Rutger Otto
7 maart 2015, 11:13
2 min leestijd
‘Apple Watch accuduur is beter dan gedacht’

Volgens nieuwe berichten blijkt de Apple Watch het gemakkelijk op een dag te reden. Eerdere geruchten gingen dat de Apple Watch veel sneller leeg zou zijn.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch accuduur

Apple heeft volgens een bericht van TechCrunch gewerkt aan een betere levensduur van de accu. Volgens verschillende mensen die ‘enige tijd’ met het product hebben doorgebracht, heeft de Apple Watch bij normaal gebruik nog zo’n 25 procent batterij over aan het einde van de dag.

Daarmee moet de wearable alsnog elke dag worden opgeladen, maar gedurende de dag moeten gebruikers geen hinder van de accu moeten ondervinden. De bronnen melden dat het twee uur duurt voordat de smartwatch volledig is opgeladen.

De laatste tijd gaan er geruchten dat de Apple Watch bij intensief gebruik slechts enkele uren zou meegaan. De Apple Watch is echter niet geschikt om op dezelfde manier te gebruiken als een iPhone, dus het is logisch dat hij dan sneller leeg is. De afgelopen week bleek dat Apple een Power Reserve-functie in de smartwatch zou integreren, waarmee alleen de klok getoond wordt. Hiermee zou op alle andere gebieden (notificaties doorsturen, apps draaien) bespaard kunnen worden op de accuduur.

apple watch bandjes

Impact op dagelijks leven

Ook zeggen bronnen van TechCrunch dat de Watch alleen notificaties ontvangt als hij vast zit om de pols. Heb je hem niet om, ontvang je geen notificaties, wat ook weer scheelt in de accuduur. Overigens zouden notificaties helemaal niet meer binnen komen als de batterij onder de 10 procent daalt.

Apple maakt maandag prijs en releasedatum van de Apple Watch bekend

De impact van een Apple Watch rond de pols is volgens de testers behoorlijk groot. Volgens hen gebruikten ze hun iPhone gedurende de dag een stuk minder. Zo gaat ook de batterij van je iPhone langer mee. Daarnaast melden de bronnen dat het touchscherm van de Apple Watch heel scherp, gevoelig en precies werkt. Daardoor is het gemakkelijk om de apps met kleine interfaces te gebruiken. Apple maakt maandag tijdens een event meer bekend over de Apple Watch. Dan zullen we weten wat de modellen gaan kosten en wanneer hij in Nederland uitkomt.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen