Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Dit is waarom je een Apple Watch met 4G wil: 3 voordelen

Michel van 't Klaphek
24 augustus 2021, 20:04
3 min leestijd
Dit is waarom je een Apple Watch met 4G wil: 3 voordelen

Ben je je iPhone vergeten, maar wil je in de supermarkt vragen of je nog even wat mee moet nemen? Het kan, als je Apple Watch mobiel internet heeft. Dit is waarom je (misschien) een Apple Watch met 4G wil.

Lees verder na de advertentie.

De voordelen van een Apple Watch met 4G

Apple verkoopt twee versies van de Apple Watch: een ‘gewone’ wifi-versie, en een met cellular. Eerstgenoemde wordt sinds jaar en dag in Nederland verkocht, maar met de cellular-versie zijn wij niet heel erg bekend.

Sterker nog, deze variant is spiksplinternieuw. T-Mobile heeft de primeur en verkoopt als eerste Nederlandse aanbieder de 4G Apple Watch. Je kunt kiezen uit de Apple Watch Series 7, het nieuwste model, of voor de meer betaalbare Apple Watch SE gaan.

Omdat een cellular Apple Watch meer kost dan het ‘gewone’ model, staan daar natuurlijk voordelen tegenover. In dit artikel zetten we de pluspunten van dit horloge voor je op een rijtje.

Apple Watch nieuw design

1. Zelfstandigheid: Apple Watch op eigen benen

Het grootste voordeel van een Apple Watch met 4G is meer zelfstandigheid. Wanneer je smartwatch met het internet is verbonden, kan je iPhone namelijk thuisblijven. Dat is in allerlei situaties handig.

Ga je even een rondje hardlopen in het park, dan ben je met een cellular Apple Watch ‘gewoon’ bereikbaar. Een Apple-horloge met 4G heeft een esim (elektronische simkaart), dus je kunt er mee bellen zonder een iPhone in de buurt. Nu kun je natutuurlijk in de microfoon van de Apple-smartwatch praten, maar veel logischer is het om hiervoor je AirPods te gebruiken.

Deze zelfstandigheid geldt ook voor apps, zoals Spotify en Apple Music. Met een 4G Apple Watch kun je immers muziek streamen, net als op je iPhone. Dat is handig, want hierdoor hoef je nummers niet offline beschikbaar te maken om ze bijvoorbeeld tijdens het hardlopen te luisteren.

2. Design: Het oog wil ook wat

Apple Watch 4G voordelen
Titanium-uitvoering

Over smaak valt niet te twisten, maar feit blijft dat de 4G Apple Watch in allerlei exclusieve uitvoeringen verkrijgbaar is.

Niet voor niets haalden echte Apple-fans hun Watch in het verleden daarom in België of Duitsland, waar de cellular-versies al langer verkocht worden.

De 4G-variant komt bijvoorbeeld in uitvoeringen als roestvrij staal, keramiek en titanium.

3. Back to basics

Er wordt steeds meer duidelijk over de impact van technologie op onze (mentale) gezondheid. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat smartphones ontzettend verslavend zijn en bijvoorbeeld impact hebben op onze slaap. Doktoren raden dan ook niet voor niets aan voor het slapen gaan alle schermen weg te leggen.

Het moge duidelijk zijn, smartphoneverslaving is een ding. Mogelijk kan de 4G Apple Watch een belangrijke rol in de oplossing van dit probleem spelen. Het horloge is met zijn kleine schermpje immers een stuk minder gebruiksvriendelijk dan een iPhone. Waarschijnlijk zijn maar weinig mensen bereid om bijvoorbeeld uitgebreide verhalen op hun Watch te gaan tikken.

Kortom: met een 4G Apple Watch kun je je iPhone veel vaker thuislaten en kom je minder in de verleiding om verslavende games en TikTok-filmpjes te consumeren. Hier leent het scherm van de Apple Watch zich immers niet voor; daarvoor is het te klein.

Aan de slag

Wil je een cellular Apple Watch gebruiken? Dan heb je ook een bijpassend abonnement nodig. T-Mobile noemt dit pakket Multisim en het idee is simpel.

Voor 5 euro per maand kun je internet gebruiken op je Apple Watch. Het horloge maakt gebruik van dezelfde bundel als je telefoon. Lees er alles over in onderstaande gids. Hierin leggen we precies uit hoe je 4G op je Apple Watch krijgt.

Verder lezen: Apple Watch met 4G: zo krijg je internet op je smartwatch

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 7
Apple Watch Series 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu