Apple Watch Series 4 teardown toont grotere accu en dunner scherm

Michel van 't Klaphek
24 september 2018, 18:18
2 min leestijd
Apple Watch Series 4 teardown toont grotere accu en dunner scherm

De Apple Watch Series 4 heeft een grotere accu, dunner scherm en sensoren voor het maken van hartfilmpjes. Het horloge zelf repareren is een behoorlijke klus.

Lees verder na de advertentie.

Zo makkelijk is Apple Watch 4 reparatie

Iedere keer dat Apple een nieuwe Watch uitbrengt is het wachten totdat de eerste partij hem vakkundig uit elkaar haalt. Dit jaar heeft iFixit de Apple Watch Series 4 de primeur. Deze website verdient geld door reparatiesets te verkopen en geeft aan hoe makkelijk een apparaat te repareren is.

De meeste internationale media zijn enthousiast over de vierde generatie Apple Watch en ook de techneuten bij iFixit zijn te spreken over het horloge. De binnenkant voelt overzichtelijk aan en Apple heeft duidelijk veel geleerd sinds de eerste Watch. Deze had namelijk teveel lijm aan de binnenkant.

Apple-Watch-4-reparatie

De grootste verandering ten opzichte van het vorige model is de accu. De Watch Series 4 haar accu heeft 4 procent meer capaciteit. Bovendien is de batterij weer wat kleiner, waardoor er meer ruimte is voor het scherm. Dit display loopt van rand tot rand en is bovendien dunner.

Repareren is hele klus

De S4-chip van Apple zorgt ervoor dat het horloge tot twee keer sneller is dan de Series 3, maar vervangen is lastig. De processor zit namelijk vast gesoldeerd op het moederbord. De sensoren die nodig zijn om hartfilmpjes te maken zitten natuurlijk dicht op de behuizing, zodat je elektriciteit gemeten kan worden. Deze functie werkt overigens niet in Nederland.

Lees ook: Waarom de Nederlandse Apple Watch Series 4 geen hartfilmpjes kan maken

Al met al geeft iFixit de Series 4 een 6 als het aankomt op repareren. De polsbandjes zijn gemakkelijk te vervangen en een nieuwe accu plaatsen gaat ook in een handomdraai, net als het scherm. Apple heeft echter veel kleine schroefjes gebruikt en veel onderdelen op de processor gesoldeerd, waardoor je voor sommige reparaties naar vakkundige monteurs moet.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Bron: iFixit
Bronnen afbeeldingen: iFixit, iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen