De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple Watch 3 verschijnt in herfst 2017, krijgt geen nieuw design’

Lars Paijmans
3 januari 2017, 12:13
2 min leestijd
‘Apple Watch 3 verschijnt in herfst 2017, krijgt geen nieuw design’

Dat Apple in 2017 een derde generatie Apple Watch uitbrengt is geen verrassing, maar volgens dit gerucht blijft het Apple Watch 3 design wederom ongewijzigd. Apple zou andere prioriteiten hebben.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch 3 design blijft ongewijzigd’

Een nieuw gerucht over de Apple Watch 3 is afkomstig van Economic Daily News. Zij stellen dat de opvolger van de Apple Watch Series 2 gemaakt zal worden door het Taiwanese Quanta, dezelfde fabrikant die ook de eerste en tweede generatie Watch voor haar rekening nam.

Apple zou Quanta als belangrijkste taak gegeven hebben om de accuduur van de Apple Watch 3 te verbeteren. Daarnaast zouden er nog wat andere prestatieverbeteringen worden doorgevoerd, maar daar blijft het bij. “Overige hardware zal weinig verandering zien”, aldus bronnen die bekend zijn met de plannen van Quanta.

Apple Watch 3 Design

Omdat de prestaties en de accu aan de binnenkant van de Apple Watch zitten, stellen de bronnen dat de Apple Watch 3 geen nieuw design krijgt. Opvallend, want eerdere geruchten stelden juist dat Apple na de haast identieke Apple Watch Series 2 een nieuw design zou introduceren met de derde generatie.

Een betere accu voor mobiel internet?

Apple zou de Apple Watch 3 in de herfst van 2017 onthullen, mogelijk tegelijk met de iPhone 8 en iPhone 7S. Een ander gerucht beweert dat Apple zijn best doet om mobiel internet aan de Apple Watch toe te voegen. Dit was tot op heden niet mogelijk, omdat de accu dit niet toeliet. Door Quanta de accu sterk te laten verbeteren, kan de batterij mogelijk krachtig genoeg zijn om deze functie alsnog toe te voegen. De tegenvallende accuduur van de Apple Watch is daarnaast een van de grootste punten van kritiek. Niet zo gek dus dat Apple alles op alles zet om juist dit te verbeteren.

Vorig jaar werd de Apple Watch verbeterd in de vorm van de Series 2, die een waterdicht design en ingebouwde GPS als belangrijkste vernieuwingen introduceerde. Als dit gerucht blijkt te kloppen, heeft Apple ook dit jaar weer relatief kleine verbeteringen op de planning staan, die goed bij een Apple Watch Series 3 zouden passen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen