‘Apple Watch 2 met gps en betere accu verschijnt eind 2016’

Lars Paijmans
8 augustus 2016, 9:05
1 min leestijd
‘Apple Watch 2 met gps en betere accu verschijnt eind 2016’

Over de iPhone 7 weten we bijna alles al, maar rondom de opvolger van de Apple Watch blijft het verdacht stil. Betrouwbare bron en analist Ming-Chi Kuo doorbreekt vandaag de stilte met een grote hoeveelheid nieuwe informatie.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch 2016: twee modellen

In een bericht aan investeerders heeft Kuo het over de manier waarop Apple hun smartwatch de komende jaren zal blijven vernieuwen. Allereerst is dit najaar de Apple Watch Series 2 aan de beurt. Deze krijgt als grote vernieuwingen een ingebouwde gps, zal volledig waterdicht worden en is daarom ook uitgerust met een barometer.

Apple Watch 2016

Het design blijft grotendeels hetzelfde, wat deels te maken heeft met de snellere processor van TSMC die in het horloge zit. Hierdoor is een grotere accu noodzakelijk, wat een dunner design in de weg zit. Daarnaast brengt Apple dit jaar volgens Kuo een herziene versie van de eerste generatie Apple Watch uit, die op een aantal ‘vernieuwde onderdelen’ identiek is aan het origineel. Dit zou een logisch moment zijn om de prijs van deze eerste generatie permanent te verlagen.

Onthulling in september?

Naast de Apple Watch in 2016 blikt Kuo ook nog vooruit naar de toekomst van de smartwatch. Zo zou Apple in 2017 een mobiele internetverbinding (LTE) toe willen voegen aan de Apple Watch, om vervolgens pas in 2018 over te stappen naar een volledig nieuw design. Met een Apple event over een paar weken waar we de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te zien krijgen, is de kans groot dat we daar ook de Apple Watch 2 en de vernieuwde Apple Watch voor het eerst kunnen bewonderen.

Lees ook: watchOS 3 preview: aan de slag met de eerste bèta

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen