Apple Watch 2: 5 verbeteringen om naar uit te kijken

Lars Paijmans
24 augustus 2016, 20:30
4 min leestijd
Apple Watch 2: 5 verbeteringen om naar uit te kijken

Je kunt je smartwatch er bijna op gelijkzetten: begin september onthult Apple een nieuwe Apple Watch op het iPhone 7-event. Wat kunnen we van het slimme horloge verwachten, en gaat het om een volwaardige Apple Watch Series 2 of is het eerder een Apple Watch S?

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn onze Apple Watch 2 verwachtingen

De afgelopen weken zijn de geruchten rondom de Apple Watch 2 flink toegenomen. Dat mag ook wel, want over een paar weken zou de opvolger van Apples smartwatch onthuld worden. Zoals het er nu uitziet, is 7 september de datum van Apples iPhone 7-event, maar de officiële uitnodigingen hiervoor zijn op het moment van schrijven nog niet verstuurd.

Apple Watch 2 verwachtingen

1. Gps en Gezondheid

Hoog op de verlanglijstjes van Apple Watch-dragers is een ingebouwde gps-chip, zodat de smartwatch nauwkeurig je locatie kan bepalen. Handig voor hardlopers, die zo na afloop precies hun route kunnen bekijken. Het inbouwen van gps zou een van de focuspunten van Apple zijn voor de Apple Watch 2 en op basis van meerdere geruchten is het aannemelijk dat dit gerucht werkelijkheid wordt. Het zou in ieder geval betekenen dat je geen iPhone meer in je sportbroek hoeft te stoppen als je gaat hardlopen.

De Apple Watch heeft al veel aandacht voor gezondheid, en dat zal met de tweede versie alleen maar meer worden. Door het inbouwen van een gps-chip wordt het nauwkeuriger om te zien welke route je af hebt gelegd. Daarnaast zorgt watchOS 3 ervoor dat je ook je vrienden uit kunt dagen om hun Gezondheidsprestaties te verbeteren. Door de Apple Watch 2 volledig waterdicht te maken, is het horloge ook geschikt voor zwemsporters.

Apple Watch 2 verwachtingen

2. Een soortgelijk uiterlijk

Als je zat te wachten op een nieuw design, dan zul je nog een extra jaartje geduld moeten hebben. De laatste geruchten wijzen erop dat Apple dit jaar het uiterlijk van de Watch nagenoeg gelijk houdt, zodat er een gps-chip en betere accu aan het horloge toegevoegd kunnen worden. Hierdoor neemt Apple een extra jaar om de Apple Watch een dunner design te geven, waardoor het horloge direct al een stuk stijlvoller oogt.

3. Nieuwe bandjes en materiaal

Als je kijkt naar de grote verzameling met verschillende horlogebandjes, kun je er vanuit gaan dat Apple de Apple Watch 2 lanceert met een gezonde dosis nieuwe accessoires. Naast gloednieuwe bandjes hebben we ook al een aantal keer gehoord dat Apple nieuwe materialen overweegt om de behuizing een nieuw uiterlijk te geven. Zo zouden er prototypes van titanium gemaakt zijn, die als high-end-versie op de markt zouden kunnen komen.

Apple Watch 2 verwachtingen

4. Geen mobiel internet

De hoop op een Apple Watch 2 met mobiel internet lijkt vervlogen te zijn. Betrouwbare bronnen gaven onlangs aan dat Apple heeft geprobeerd deze functie aan de tweede Watch toe te voegen, maar dit uiteindelijk niet is gelukt. De chip zou teveel vragen van de accu, die daardoor de accuduur wel erg kort zou maken.

Voorlopig is mobiel internet in de Apple Watch dus van de baan, maar daar kan een toekomstig model misschien nog verandering in brengen. Voor dit jaar focust Apple zich daarom op het toevoegen van een gps-chip, wat goed aansluit bij de doelgroep die de Apple Watch voornamelijk als sporthorloge gebruikt.

5. watchOS 3

Samen met de aankondiging van de Apple Watch 2 zal watchOS 3 verschijnen, ook voor de eerste generatie Apple Watch. Deze update zorgt ervoor dat de software een stuk sneller wordt en maakt de indeling van de apps en functies een stuk overzichtelijker. Vooral deze hogere snelheid is geen overbodige luxe, want het opstarten van een app duurt nog steeds erg lang. Daarom voegt Apple met watchOS 3 een dock toe waarin je jouw favoriete Apple Watch-apps kunt plaatsen. Deze kunnen razendsnel opgestart worden, zodat je er moeiteloos tussen kunt schakelen.

watchOS 3

Dit jaar een Apple Watch S?

Zoals het er nu naar uitziet presenteert Apple in september dus eerder een Apple Watch S in plaats van een volwaardige Apple Watch 2. Een tussenstap, en zoethoudertje tot een model dat over een jaar grotere vernieuwingen doorvoert.

De vraag is nu of Apple de eerste generatie Apple Watch vervangt met dit opgepoetste model, of dat deze relatief kleine aanpassingen toch als Apple Watch 2 in de winkels van Apple komt te liggen. Dat zou in ieder geval een prijsverlaging van de eerste generatie betekenen.

Lees het laatste nieuws over watchOS 3

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen