‘Apple Watch 2 krijgt FaceTime-camera, is minder afhankelijk van iPhone’

Wouter Nijsen
18 juni 2015, 17:20
2 min leestijd
‘Apple Watch 2 krijgt FaceTime-camera, is minder afhankelijk van iPhone’

De geruchtenmolen rondom de Apple Watch 2 begint al langzaam op gang te komen. Volgens een nieuw bericht krijgt de smartwatch een FaceTime-camera en is het apparaatje beter zonder een iPhone te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch 2 specs

Hoewel de Apple Watch pas twee maanden geleden werd gelanceerd en momenteel nog niet beschikbaar is in Nederland, verschijnen er al geruchten over een eventuele opvolger. 9to5Mac zegt namelijk over informatie te beschikken van de Apple Watch 2.

apple watch apps

De site schrijft op basis van anonieme bronnen dat de Watch 2 een FaceTime-camera krijgt. Apple zou al langer geïnteresseerd zijn om een camera in de smartwatch te implementeren en heeft daar al kleine stappen in genomen. Zo wordt het met watchOS 2 mogelijk om FaceTime-gesprekken te beantwoorden.

Betere werking zonder iPhone

Ook zegt 9to5Mac dat de tweede generatie Apple Watch meer functionaliteiten biedt wanneer het apparaat niet met een iPhone is verbonden. Dat zou komen door een betere wifi-chip. Voor algemene handelingen zoals het updaten van de software en synchroniseren van mediabestanden, zou nog wél een iPhone benodigd zijn.

Daarnaast spreekt de bron over de batterijduur van de Apple Watch 2. Deze zou grotendeels gelijk blijven, wat betekent dat de smartwatch bij normaal gebruik aan het einde van de dag aan de lader moet.

Meer dure modellen

Apple zou verder het aantal verschillende modellen van de Apple Watch willen uitbreiden. Hierbij gaat het waarschijnlijk om modellen die tussen de duurste stalen versie en goedkoopste Watch Edition vallen. Deze Watches moeten naar verluidt in de prijsklasse tussen 1000 en 10.000 dollar vallen.

gouden apple watch

Apple is momenteel nog druk bezig om de huidige Apple Watch te verbeteren, door middel van het nieuwe watchOS. Een release van een tweede generatie smartwatch wordt dan ook pas volgend jaar verwacht. Of de genoemde hardwareverbeteringen ook echt worden doorgevoerd, staat dus nog niet vast.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen