‘Apple Watch 2 krijgt mobiel internet, wordt onafhankelijker van iPhone’

Lars Paijmans
25 april 2016, 15:51
1 min leestijd
‘Apple Watch 2 krijgt mobiel internet, wordt onafhankelijker van iPhone’

Nu de Apple Watch verkoop precies een jaar geleden van start ging, is het hoog tijd om voorzichtig vooruit te kijken naar diens opvolger. Volgens nieuwe geruchten wordt de Apple Watch 2 een stuk minder afhankelijk van de gekoppelde iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch 2 mobiel internet

The Wall Street Journal schrijft vandaag dat de opvolger van de Apple Watch uitgerust wordt met ondersteuning voor mobiel internet. Dit zou betekenen dat je de smartwatch volledig los van de iPhone kunt gebruiken, zelfs als je de smartphone thuislaat en alleen met je Apple Watch om je pols op stap gaat.

Volgens de bronnen heb je nog steeds een iPhone nodig om de Watch in te stellen, apps te installeren en verwijderen. Dagelijkse functies als het reageren op berichten en het voeren van gesprekken kan echter volledig zonder tussenkomst van een iPhone. Hierdoor zou je in theorie ook betalingen met Apple Pay uit kunnen voeren, zodra de dienst in Nederland beschikbaar komt.

apple watch 6

Een veelgehoorde klacht over de eerste Apple Watch is de afhankelijkheid van de iPhone. Zelfs Apples mede-oprichter Steve Wozniak zegt zich hier aan te storen. Een ander gerucht is dat de Apple Watch 2 een eigen gps krijgt, wat de smartwatch nog minder afhankelijk maakt van de iPhone. Apple kan hiermee wellicht het imago van de Apple Watch als iPhone-accessoire afschudden.

Lees ook: Opinie: Apple Watch heeft zich in een jaar tijd nog niet bewezen

Naar verwachting krijgen we de Apple Watch 2 voorlopig nog niet te zien, maar onthult Apple wel een nieuwe versie tijdens WWDC 2016. Deze zou 40 procent dunner zijn dan de huidige Apple Watch.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen