‘Apple Watch 2 krijgt geen mobiel internet door accuproblemen’

Lars Paijmans
19 augustus 2016, 10:55
2 min leestijd
‘Apple Watch 2 krijgt geen mobiel internet door accuproblemen’

Een veelgehoorde klacht over de Apple Watch is dat het klokje niet onafhankelijk genoeg is van de iPhone. Om hier een oplossing voor te vinden heeft Apple geprobeerd mobiel internet aan de Apple Watch 2 toe te voegen, maar slaagde hier niet in.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch 2 mobiel internet mislukt’

Bloomberg sprak met verschillende anonieme bronnen bij Apple, die zeggen dat mobiel internet oorspronkelijk wel op het lijstje met vernieuwingen van de Apple Watch Series 2 stond. Er zouden zelfs al gesprekken gevoerd zijn met providers in de Verenigde Staten en Europa.

Apple kreeg het vervolgens echter niet voor elkaar om de mobiele data chips energiezuinig genoeg te maken voor de Apple Watch. De accu van de smartwatch gaat al niet erg lang mee, en met een dergelijke veeleisende chip zou de accuduur alleen nog maar verder afnemen.

Apple Watch 2 mobiel internet mislukt

Daarom zou er een nieuw onderzoek gestart zijn naar mobiele data chips die energiezuinig zijn, maar dat is voor de Apple Watch 2 te laat omdat die nog dit jaar zou moeten verschijnen. In plaats van het toevoegen van mobiel internet heeft Apple daarom de focus gelegd op GPS. Door de Apple Watch een eigen GPS te geven heeft het horloge geen iPhone meer nodig om de locatie nauwkeurig te bepalen, wat bijvoorbeeld goed van pas komt als je een rondje gaat (hard)lopen.

Meer nadruk op gezondheid en fitness

Ook zou Apple volgens het artikel nog zwaarder inzetten op het gezondheidsaspect van de Apple Watch. Deze verbeterde versie van de Apple Watch moet dit najaar verschijnen, wat het aannemelijk maakt dat ze onthuld worden tijdens het september event waar we ook de iPhone 7 te zien krijgen.

Andere geruchten wijzen erop dat de Apple Watch 2 een nagenoeg identiek uiterlijk krijgt als de eerste Apple Watch. Dit komt omdat Apple een accu met een soortgelijk formaat wil inbouwen, wat het ontwerp van de smartwatch in de weg staat om dunner te worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen