‘Apple komt pas halverwege 2016 met Apple Watch 2’

Wouter Nijsen
28 september 2015, 20:02
1 min leestijd
‘Apple komt pas halverwege 2016 met Apple Watch 2’

Volgens analist Timothy Arcuri brengt Apple pas halverwege 2016 de Apple Watch Series 2 uit. De smartwatch zou een stukje dunner en sneller zijn dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch 2 in 2016’

Dat schrijft AppleInsider. De analist van Cowen and Company baseert zich op informatie van Aziatische leveranciers van de Apple Watch. De tweede generatie Watch wordt volgens de analist mogelijk in mei, juni of nog later uitgebracht. Daarnaast zou de smartwatch dunner en krachtiger worden. Enkele maanden geleden verscheen het gerucht dat het slimme horloge hetzelfde design behoudt, maar wel plaats biedt voor een grotere accu. Momenteel gaat de Apple Watch op een volle acculading ongeveer een dag mee.

apple watch achtergrond

Verder voorspelt Cowen dat Apple aan het einde van dit jaar 18 miljoen exemplaren van de Apple Watch heeft verkocht. Volgend jaar zou het aantal verkochte Watches op 45 miljoen liggen, maar dit is volgens de analist nog een voorzichtige inschatting.

Meer over de Apple Watch

De Apple Watch werd vorig jaar in september aangekondigd en is sinds 17 juli 2015 in Nederland verkrijgbaar. Enkele weken geleden kwam Apple met nieuwe kleuren voor de Watch. Zo werd er bijvoorbeeld een gouden en roségouden Apple Watch Sport getoond en introduceerde het bedrijf uit Cupertino nieuwe bandjes, waaronder van het Franse merk Hermès.

Onlangs werd watchOS 2, het nieuwe besturingssysteem voor de smartwatch, beschikbaar gemaakt. De grootste vernieuwing van watchOS 2 is de ondersteuning voor native apps, wat betekent dat applicaties direct op de Apple Watch en hierdoor sneller kunnen draaien.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Bron: AppleInsider
Categorie: Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen