Zo kan de Apple Watch 2 krasbestendiger worden

Lars Paijmans
31 augustus 2016, 10:20
2 min leestijd
Zo kan de Apple Watch 2 krasbestendiger worden

Fabrikant Corning heeft vandaag een nieuwe versie van het Gorilla Glass onthuld. Deze is speciaal bedoeld voor smartwatches. Gaat de Apple Watch Series 2 Gorilla Glass SR+ gebruiken?

Lees verder na de advertentie.

Gaat Apple Watch 2 Gorilla Glass SR+ gebruiken?

Volgens Corning is deze SR+ gemaakt van een gloednieuwe samenstelling. Deze combineert de kracht, transparantie en bewegingsdetectie van Gorilla Glass met een krasbestendig oppervlakte dat ook voor luxe horloges gebruikt wordt.

Dit moet volgens het bedrijf tot 70 procent betere bescherming opleveren dan concurrerende smartwatchschermen. Bovendien is het glas zo ontworpen dat het goed zichtbaar blijft bij zonlicht. Ook kan het scherm geoptimaliseerd worden om de accu te besparen.

Apple Watch 2 Gorilla Glass

De onthulling van deze nieuwe soort Gorilla Glass komt in ieder geval op een mooi moment. Corning geeft aan dat hun product vanaf nu beschikbaar is, en later dit jaar op toestellen te vinden is van marktleiders.

Bij het woord marktleiders denken wij al snel aan Apple, die op het punt zou staan om de Apple Watch 2 op 7 september te onthullen. Apple werkt al jaren met Corning samen en het schijnt dat de iPhone 7 met Gorilla Glass 5 uitgerust wordt. Geen gek idee dus als ook de schermen van de Apple Watch 2 aan Corning overgelaten worden.

Apple en Corning

De eerste generatie Apple Watch gebruikt Ion-X glas voor de Sport-editie, terwijl de stalen Watch en Watch Edition saffierglas benutten. Al snel bleek echter dat dit saffierglas eerder barstjes vertoont, dus kan het goed zijn dat Apple op zoek is naar een vervangend materiaal.

Mocht het bedrijf uit Cupertino inderdaad de Apple Watch Gorilla Glass SR+ geven, dan zal die ontdekking niet lang op zich laten wachten. Op 7 september krijgen we de nieuwe smartwatch te zien, waarna het niet lang zal duren voordat iemand hem uit elkaar haalt om alle afzonderlijke onderdelen te ontdekken.

Lees ook: Dit verwachten wij van de Apple Watch 2

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen