Waarom de Apple Watch 2 vooral een fitnesswearable wordt

Lars Paijmans
7 september 2016, 13:45
2 min leestijd
Waarom de Apple Watch 2 vooral een fitnesswearable wordt

Een nieuw onderzoek maakt pijnlijk duidelijk waarom Apple de Apple Watch 2 vooral als fitnesswearable op de markt moet zetten. Daarom ligt het voor de hand dat Apple voor de Apple Watch 2 fitness als voornaamste focus kiest.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch-verkopen dalen, sporthorloges stijgen’

Marktonderzoeken IDC onthulde vanochtend een nieuw onderzoek over de wearablemarkt. Hieruit blijkt dat het aantal verkochte Apple Watches in het tweede kwartaal van 2016 flink is teruggelopen. In april, mei en juni werden er 1,6 miljoen exemplaren verkocht. Dit is een stuk lager dan de 3,6 miljoen van een jaar geleden, al was de Apple Watch toen nog maar net beschikbaar.

De situatie waar de Apple Watch in zit wordt interessanter als we de verkoopcijfers van andere wearables er naast leggen. Zo groeide Fitbit, Xiaomi en Garmin stuk voor stuk hard door, waardoor Apple met een magere 7 procent van de markt op een gedeelde derde plek staat.

Apple Watch 2 fitness

Dit maakt van Apple de enige in de top 5 waarvan het aantal verscheepte exemplaren daalde. Volgens IDC heeft dit te maken met verschillende factoren. Allereerst vallen de fitnesswearables van Garmin en Fitbit onder de ‘basiswearables’ in plaats van smartwatches. “Deze hebben een specifieke functie en zijn ook nog eens een stuk goedkoper”, aldus IDC.

De Apple Watch wil teveel doen

Ondertussen wil Apple met de Apple Watch vooral zoveel mogelijk doen. Het is een verlengstuk van je iPhone, fitnesswearable, modieus accessoire en horloge tegelijk. Als je naar de huidige staat van de wearablesmarkt kijkt, zou het dus erg logisch zijn als Apple de Apple Watch 2 meer dan ooit als sporthorloge wil presenteren.

Apple Watch 2 fitness

Als we naar de geruchten over de opvolger van de Apple Watch kijken, is dit ook precies wat Apple van plan is. Door het inbouwen van een GPS en betere batterij wordt de Apple Watch 2 niet alleen onafhankelijker van de iPhone, maar heeft het ook alles in huis om als volwaardig sporthorloge gebruikt te worden.

Kan een Apple Watch 2 fitness focus het tij keren?

We verwachten dan ook dat de Apple Watch 2 tijdens het Apple-event van vanavond vooral als fitnesswearable gepresenteerd zal worden. De focus van modieus accessoire is er een jaar na dato wel vanaf. Wie weet is deze duidelijke focus genoeg voor gebruikers om een duidelijker beeld te krijgen wat ze nu eigenlijk kunnen doen met een Apple Watch, een vraag die Apple een jaar na dato nog steeds niet effectief over heeft kunnen brengen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: IDC
Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen