‘Apple Watch 2 wordt dunner dankzij nieuw glas’

Rutger Otto
30 juli 2016, 9:35
2 min leestijd
‘Apple Watch 2 wordt dunner dankzij nieuw glas’

De tweede generatie van de Apple Watch wordt mogelijk dit najaar onthuld. Volgens een nieuw gerucht wordt het apparaatje dunner omdat Apple gebruikmaakt van een nieuwe techniek voor het glas.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch 2 dunner

De Apple Watch Series 2 zou een ‘One Glass Solution’ (OGS) krijgen, zo schrijft DigiTimes, dat de informatie van Apple-leverancier TPK Holding zou hebben gekregen. De eerste Apple Watch maakte gebruik van Glass on Glass, een display dat bestaat uit twee stukken glas.

Met de One Glass Solution is nog maar één van die lagen nodig, wat een stuk dunner is. Hiermee kan de wearable ineens een stukje dunner worden dan zijn voorganger. Ook wordt aan de binnenkant een klein beetje ruimte bespaard. Volgens DigiTimes heeft OGS verder als voordeel dat de Watch 2 lichter kan zijn dan de eerste Apple Watch.

TPK Holding zou hebben gezegd dat OGS-panelen voor de tweede Watch enkele technische problemen hebben opgelopen in de productie. Het is niet duidelijk hoe dat de gehele productie van de wearable zou beïnvloeden.

stijgende verkoop smartwatches

Apple Watch 2 geruchten

Over de Apple Watch 2 is nog niet veel bekend, al wordt verwacht dat de smartwatch in de tweede helft van 2016 wordt aangekondigd. Het apparaat zou ongeveer dezelfde behuizing hebben als zijn voorganger. De verbeteringen vinden voornamelijk van binnen plaats, met betere en snellere hardware. Mogelijk krijgt de Watch 2 ook een iets betere accu.

Wanneer de Apple Watch 2 moet uitkomen, is onbekend, maar de meeste geruchten wijzen op een release in de herfst van dit jaar. Het is goed mogelijk dat de Watch 2 ongeveer gelijktijdig uitkomt met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Van die telefoons wordt gezegd dat ze vanaf 9 september te bestellen zijn, met een verkoopdatum op 16 september. Dat geldt althans voor de Verenigde Staten, een Nederlandse en Belgische releasedatum is niet bekend. Doorgaans volgen we een paar weken na de eerste lading landen.

Lees meer over de Apple Watch 2

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's