’42mm Apple Watch 2 krijgt een 35 procent grotere accu’

Lars Paijmans
29 augustus 2016, 9:10
1 min leestijd
’42mm Apple Watch 2 krijgt een 35 procent grotere accu’

Een gelekte foto van een Apple Watch 2-accu laat zien dat Apple iets doet aan de korte accuduur van zijn eerste smartwatch.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch 2 accu wordt groter’

De foto is afkomstig van The Malignant op Twitter, die vaker gelekte onderdelen doorstuurt. Op de foto’s is een kleine accu te zien, die bedoeld zou zijn voor de 42mm-versie van de Apple Watch Series 2. Zoals je kunt zien heeft deze Apple Watch 2 accu een capaciteit van 334 mAh, terwijl de eerste generatie 42mm Watch het met slechts 245 mAh moest doen.

Apple Watch 2 accu

Het zou dus goed kunnen dat de Apple Watch 2 een paar uur langer meegaat op een acculading, al is het ook mogelijk dat deze extra grote accu nodig is voor nieuwe functies die Apple aan de smartwatch toe wil voegen. Zo gaat het gerucht dat de Apple Watch 2 een ingebouwde gps-chip krijgt, wat ook meer van de accu vraagt.

Opvallend genoeg is er geen grotere accu voor de 38mm Apple Watch 2 te zien, al kan het ook zijn dat deze simpelweg niet gefotografeerd zijn. We benadrukken bovendien dat het lastig is om dit soort foto’s op betrouwbaarheid te controleren.

Geruchten nemen toe

De geruchten rondom de Apple Watch 2 zijn de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt. Dit maakt het verhaal dat Apple de Watch 2 zou aankondigingen tijdens het september-event natuurlijk alleen maar betrouwbaarder. De Apple Watch 2 zou er nagenoeg hetzelfde uitzien als de eerste generatie, maar moet door een betere accu en ingebouwde gps zich onderscheiden van zijn voorganger. Na de onthulling tijdens het iPhone 7-event zal de Apple Watch 2 eind 2016 verschijnen.

Lees ook: Apple Watch 2: 5 verbeteringen om naar uit te kijken

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen