‘Apple wachtwoord automatisch gereset’
Roel van Hout

Verschillende Apple-gebruikers maken vandaag melding van een automatische reset van hun Apple wachtwoord. Zij kregen een mail van Apple met de mededeling dat ze hun wachtwoord opnieuw zouden hebben ingesteld.

Volgens Cnet kan het erop duiden dat Apple momenteel problemen ondervindt met de beveiliging van Apple-accounts. Apple’s site voor ontwikkelaars is ook al twee dagen zonder duidelijke opgaaf van reden offline, wat de geruchten dat er problemen zijn alleen maar voedt.

apple wachtwoord

Op de site is namelijk te lezen dat er onderhoud wordt gepleegd aan de site, wat midden in een periode van voorbereidingen op de komst van iOS 7 en OSX 10.9 een tikkeltje vreemd is: ontwikkelaars hebben alle tijd nodig om hun applicaties gereed te maken voor de software-updates.

Wat te doen als je Apple wachtwoord zou zijn gereset

Ga vooral niet in op mails waarin staat dat je je Apple wachtwoord zou willen resetten of dat al hebt gedaan. Je kunt voor de zekerheid even checken of je wachtwoord nog hetzelfde is door in te loggen op je Apple-account. Als dat niet het geval is (wat we niet verwachten, maar je weet maar nooit) is het aan te raden het wachtwoord zelf even te veranderen.

Bij meer nieuws zullen we dat uiteraard zo snel mogelijk melden, maar reden tot grote ongerustheid lijkt er vooralsnog niet te zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.