De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Jony Ive: ‘Technologie is nog niet klaar voor nieuwe ideeën van Apple’

Rutger Otto
7 oktober 2017, 13:43
2 min leestijd
Jony Ive: ‘Technologie is nog niet klaar voor nieuwe ideeën van Apple’

Apples topontwerper Jony Ive zei in een interview dat Apple bepaalde ideeën heeft, maar dat het bedrijf die nog niet kan realiseren omdat de technologie er niet klaar voor is.

Lees verder na de advertentie.

Apple technologie

Dat vertelde Ive tijdens TechFest 2017 in New York. Gedurende het gesprek vertelde de ontwerper onder meer over Steve Jobs en technologie van de toekomst. Apple krijgt soms kritiek dat het al lang niets écht nieuws heeft uitgebracht. Maar Ive zegt nog steeds hongerig te zijn naar nieuwe ontwerpen en producten: “Apple heeft nog bepaalde ideeën, maar we moeten wachten tot de technologie zover is.”

Waar smartphones inmiddels bijna uitontwikkeld lijken (er zijn weinig verrassingen), ziet Jony Ive nog veel mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van schermen en kunstmatige intelligentie. “De telefoon die we een paar weken terug hebben aangekondigd gebruikt technologie waar we al vijf jaar aan werken”, zegt hij. “We hadden prototypes. Maar 99 procent van de tijd vonden we het niet goed genoeg.”

Nieuw product door te verbeteren

Soms ontstaat iets nieuws uit frustratie dat andere apparaten niet naar wens werken. Daar kwam in het geval van Apple de iPhone uit. “Je denkt dat het beter kan, dus maak je het beter”, zegt Ive.

Om nieuwe producten te maken, is een strakke mix van focus en nieuwsgierigheid nodig. Volgens Ive moet je de juiste vragen stellen, maar wel een focus houden op het product. “Er zijn 55 redenen waarom iemand anders het niet al heeft gemaakt”, zegt hij over de originele iPhone. “Daarom moet je het doel voor ogen houden en flink wat doorzettingsvermogen hebben.”

iPhone X Plus concept

Jony Ive weidde niet uit over de nieuwe ideeën van Apple. Ook is onduidelijk welke plannen hij heeft met displays en materialen. Wel stipte hij Steve Jobs nog even aan. Wijlen Apple-ceo blijft een gespreksonderwerp, ook zes jaar na zijn dood is zijn filosofie belangrijk voor het bedrijf. “We wilden goede producten maken”, zegt Ive. “Geld was nooit een doel voor Jobs.”

iPhone X kopen

Toch betaal je straks 1159 euro om een losse iPhone X te kopen. Dat lijkt duur, maar ceo Tim Cook noemde het afgelopen maand ‘een eerlijke prijs voor de technologie die je krijgt’. Volgens Cook is de smartphone essentieel geworden in het dagelijks leven. “Mensen willen er meer mee kunnen en daarom hebben we meer technologie ingebouwd.” Een iPhone X met abonnement kopen zorgt dat je niet in één klap een groot bedrag kwijt bent. Let dan wel op dat je een BKR-registratie krijgt.

De iPhone X is de duurste iPhone van Apple. Het toestel heeft als enige dit jaar een compleet nieuw design met een oled-scherm dat bijna de gehele voorkant bedekt. De vingerafdrukscanner en beroemde homeknop zijn verdwenen, gebruikers ontgrendelen de telefoon met een geavanceerde gezichtsscan.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu