Apple bouwt verder aan eigen AR-bril met Vrvana-overname

Lars Paijmans
22 november 2017, 9:07
2 min leestijd
Apple bouwt verder aan eigen AR-bril met Vrvana-overname

Dat Apple aan een eigen augmented reality-headset werkt, lijkt het bedrijf niet zo geheim meer te willen houden. Een grote overname geeft ons opnieuw een sterke aanwijzing.

Apple Vrvana overname: 30 miljoen dollar

TechCrunch schrijft vandaag dat Apple de startup Vrvana heeft overgenomen, een bedrijf uit Canada dat zich volledig focust op virtual- en augmented reality. Apple zou dertig miljoen dollar betaald hebben om de startup in te lijven.

Een groot deel van het Vrvana-personeel zou inmiddels al voor Apple werken, al is de website van de startup nog steeds in de lucht. Door te kijken wat het bedrijf gedaan heeft, krijgen we een interessante blik in de plannen van Apple. Meerdere geruchten wijzen er immers op dat het bedrijf uit Cupertino stilletjes werkt aan een AR-headset, die mogelijk al in 2019 gepresenteerd wordt. Deze overname maken deze geruchten natuurlijk extra geloofwaardig.

Apple Vrvana overname

Vrvana is bekend van de Totem, een virtual reality-headset die enorm positief ontvangen werd door testers maar nooit uit zou komen. De Totem onderscheidt zich van een Oculus Rift of HTC Vive omdat de bril zowel augmented- als virtual reality-functies heeft. Zo zit er een camera op de headset en maakt deze het in combinatie met het display mogelijk om de echte wereld te vermengen met de virtuele.

Een mix van AR en VR

In een demonstratie laat de startup zien hoe de headset moeiteloos schakelt tussen AR en VR, zodat je eerst een digitale helikopter over een digitale bergtop ziet vliegen, en hij daarna (dankzij augmented reality) met een druk op de knop je echte huiskamer ingevlogen komt. In plaats van het tonen van projecties zoals de Hololens van Microsoft, worden de beelden van de Totem rechtstreeks op het camerabeeld van de echte wereld gelegd. Hierdoor kunnen kleuren beter behouden blijven, en ziet het geheel er een stuk geloofwaardiger uit.

Dit past precies in het straatje van Apple, die weinig interesse in virtual reality zou hebben. Ceo Tim Cook heeft meerdere malen benadrukt dat augmented reality de toekomst is, en daar zou ook een gloednieuw Apple-product bij horen. Deze ‘Apple-bril‘ zou op een geavanceerde versie van ARKit draaien, samen met een iOS-alternatief met de naam ‘rOS’.

Lees ook: Deze ARKit-demo bewijst hoe Apple de AR-marktleider wordt

Het laatste nieuws over ARKit

Bron: Techcrunch
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen