Apple vraagt iOS gastmodus patent aan
Roel van Hout

Apple heeft een iOS gastmodus patent aangevraagd. Dat blijkt uit stukken van het Europese octrooicentrum.

Wat er met het iOS gastmodus patent precies wordt veiliggesteld voor de concurrentie, is niet duidelijk. Het zou namelijk te maken kunnen hebben met Airport Extreme, Apple’s eigen routers. Dankzij de gastmodus zouden mensen daar bijvoorbeeld gebruik van kunnen maken zonder over het wachtwoord te beschikken.

iOS gastmodus als bescherming tegen koopgrage kinderen

iOS gastmodus

Wat ook zou kunnen, en daar hopen wij stiekem op, is dat je dankzij de gastmodus eindelijk anderen op je iPhone kunt laten werken, zonder dat ze toegang tot al je gegevens hebben. Niet dat je je iPhone daardoor plotseling bij iedereen in de handen moet gaan duwen, maar het zou bijvoorbeeld een uitkomst zijn voor iPhone-bezitters met kinderen: je hoeft niet langer allerlei wachtwoorden en beveiliging in te stellen om te voorkomen dat je kinderen allerlei dure apps aan gaan schaffen: vink gewoon de iOS gastmodus aan, en je bent klaar.

Het is dus nog even afwachten wat Apple met het patent wil gaan doen, maar een iOS gastmodus is niet heel vreemd, zeker aangezien OSX daar al wel over beschikt. Als we er meer over weten, lees je dat uiteraard hier.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.