Vergeet Face ID en Touch ID: Apple’s VR/AR-headset krijgt ‘Iris ID’

Piet-Jan Lentjes
18 oktober 2022, 14:34
2 min leestijd
Vergeet Face ID en Touch ID: Apple’s VR/AR-headset krijgt ‘Iris ID’

Apple’s VR/AR-headset krijgt wel een hele speciale manier om in te loggen. Face ID en Touch ID lijken hun beste tijd gehad te hebben. De VR/AR-bril krijgt namelijk Iris ID!

Lees verder na de advertentie.

VR/AR-headset krijgt Iris ID

Touch ID en Face ID zijn natuurlijk ontzettend fijn om bijvoorbeeld je iPhone te ontgrendelen. Nou denk je misschien dat de VR/AR-headset van Apple ook een van deze technieken gaat krijgen, maar niets is minder waar.

Apple headset 2022

Apple lijkt het bij de VR/AR-headset over een andere boeg te gooien, want volgens de geruchten krijgt de headset ‘Iris ID’. Wanneer je de headset op doet wordt je iris gescand en log je op deze manier in bij je account. Deze feature zou dan voor meerdere gebruikers werken, wat het makkelijker maakt om bijvoorbeeld de headset door te geven.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je als brildrager de headset niet kunt gebruiken. Volgens de geruchten kun je lenzen op sterkte magnetisch vastklikken in de headset.

Volgens eerdere berichten heeft de headset in totaal 14 camera’s. Twee van deze camera’s worden dan gebruikt om de benen van de gebruiker de scannen. Dit zorgt ervoor dat de positie van je benen ook in de virtuele wereld kloppen.

Apple VR/AR-headset release

Ook betrouwbare Apple-kenner Kuo heeft al vaker over het Apple’s VR/AR-headset geschreven. Hij denkt dat de release van Apple’s AR/VR-bril ervoor gaat zorgen dat veel andere fabrikanten soortgelijke headsets zullen uitbrengen.

Apple vr-headset

Hierdoor krijgt de industrie een flinke boost en worden er waarschijnlijk in een korte tijd flinke stappen gezet op het gebied van AR en VR. Volgens de Apple-kenner lanceert de fabrikant uit Cupertino zijn AR/VR-bril al in januari 2023.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu