De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple gaat samen met Volkswagen zelfrijdende busjes maken’

Lars Paijmans
24 mei 2018, 8:52
1 min leestijd
‘Apple gaat samen met Volkswagen zelfrijdende busjes maken’

Stilletjes heeft Apple zijn zelfrijdende autoproject de afgelopen maanden weer opgestart. Nu blijkt Apple Volkswagen te gaan helpen om een zelfrijdende elektrische bus te ontwerpen.

De eerste Apple Volkswagen auto is op komst

The New York Times schrijft vandaag dat Apple na mislukte gesprekken met BMW en Mercedes-Benz de handen ineen geslagen heeft met Volkswagen. De onderhandelingen zouden twee keer zijn stopgezet omdat Apple de controle wilde hebben over de data en het design van de auto.

Apple Volkswagen

Nu Volkswagen bereid is om in zee te gaan met Apple, zal het bedrijf als eerste de T6 Transport-busjes van het automerk gaan ombouwen tot zelfrijdende shuttles. “Het project ligt achter op schema en nagenoeg iedereen van Apples autoteam is ermee bezig”, aldus een bron die anoniem wil blijven.

Volgens dezelfde bron zijn de mislukte onderhandelingen met BMW en Mercedes het zoveelste obstakel dat Apples autoproject op zijn pad kreeg. Wat oorspronkelijk begon als een grootschalig project met de naam Titan om een volledig eigen Apple-auto te maken, werd na maanden van mislukte pogingen flink terug geschaald.

Apples autoproject

Het bedrijf lijkt nu genoegen te nemen met het ontwikkelen van een zelfrijdend softwaresysteem, dat vervolgens in samenwerking met een bestaand automerk geproduceerd en verwerkt kan worden in auto’s. De nieuwe samenwerking met Volkswagen laat in ieder geval zien dat het project niet stil ligt. Volgens de laatste geruchten heeft het bedrijf 50 zelfrijdende auto’s die door California rijden voor tests.

De samenwerking met Volkswagen kan er eindelijk voor zorgen dat het project iets oplevert waar consumenten mee aan de slag kunnen, al zal dat ongetwijfeld nog tot na 2018 op zich laten wachten.

Lees ook: Waarom Apples ambitieuze autoproject nooit in de volgende versnelling raakte

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen