Apple voert tests uit met 6 inch iPhone-schermen
Wouter Nijsen

Volgens bronnen van The Wall Street Journal is Apple momenteel tests aan het uitvoeren met 6 inch iPhone-schermen. Deze grootte wordt nog niet in de iPhone 5C en iPhone 5S verwacht. 

The Wall Street Journal schrijft wel dat 6 inch de grens is voor Apples iPhone-producten. Groter dan dat willen ze nooit gaan.  Apple zou ook tests uitvoeren met schermen van 4,8 inch. De iPhone 5 heeft nog een 4 inch-scherm, wat 4,8 inch dus al een flinke stap groter maakt, en 6 inch een enorme.

iPhone foto appSamsungs grootste telefoonproduct is bijvoorbeeld de deze week nog aangekondigde Galaxy Note 3. Deze heeft een scherm van 5,7 inch. De zogeheten phablets (‘phones’ en ‘tablets’ in één woord) worden steeds populairder, en het is goed mogelijk dat Apple deze boot niet wil missen.

6 inch iPhone-scherm niet Apples grootste prioriteit

Volgens de bronnen van The Wall Street Journal toont Apple echter de meeste interesse in een iPhone-scherm van 4,8 inch. Dit is een stap die we bij iPhoned zeker welkom zouden heten, in ieder geval als extra optie voor iPhone-liefhebbers.

Als Apple tests uitvoert met bepaalde hardware of software wil het overigens nog niet zeggen dat het bedrijf uit Cupertino er daadwerkelijk wat mee gaat doen. Het moet aankomende dinsdag sowieso eerst zijn langverwachte iPhone 5C en iPhone 5S uit de doeken doen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.