‘Apple voegt bestaande internetradio toe aan iTunes Radio’

Roel van Hout
6 augustus 2013, 8:02
1 min leestijd
‘Apple voegt bestaande internetradio toe aan iTunes Radio’

Apple is druk bezig met het optuigen van iTunes Radio: online radiostations zijn door Apple gevraagd om albumhoezen toe te voegen aan hun streams.

Lees verder na de advertentie.

iTunes Radio gaat niet enkel streams van liedjes die door Apple zelf zijn samengesteld  bevatten: ook een selectie van reeds bestaande online radiostations zal via de nieuwe dienst te beluisteren zijn.

iTunes Radio

MacRumors op basis van berichten van beheerders van online radiostations, die een e-mail hebben ontvangen van Apple. Daarin wordt hen gevraagd om een afbeelding, die aan bepaalde voorwaarden voldoet, voor hun radiostation naar Apple te sturen.

iTunes Radio wordt meer dan radioversie van iTunes Store

Op dit moment zijn deze stations nog te vinden via iTunes, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen ze bij het verschijnen van iTunes Radio naar die dienst worden overgeplaatst. Tot nu toe werd gedacht dat Apple alleen nummers uit de eigen iTunes Store zou streamen, maar het lijkt de totale controle enigszins uit handen te geven door andere radiostations ook toegang te bieden tot de dienst.

iTunes Radio verschijnt deze herfst, waarschijnlijk tegelijkertijd met iOS 7. Vooralsnog zal de dienst alleen in Amerika worden uitgerold, maar op ten duur zullen andere landen er ook gebruik van kunnen gaan maken. Over een definitieve datum voor Nederland is nog niets bekend.

Categorie: Apple
Spotlight: iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's