‘Apple verbetert vlindertechniek-toetsenbord van MacBook Pro in nieuw patent’

Michel van 't Klaphek
11 maart 2018, 13:44
2 min leestijd

Apple is bezig met een verbeterde versie van haar vlindertechniek-toetsenborden, welke je onder meer aantreft in de MacBook Pro 2016. Deze nieuwe versie lijkt beter bestand te zijn tegen kruimels en andere rommel.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple vlindertechniek-toetsenbord wordt verbeterd’

Het patent werd al in 2016 ingediend, maar komt nu pas naar buiten, zo schrijft 9To5Mac. Door de ruimtes tussen knoppen onderling zeer klein te maken, kunnen kruimels en bijvoorbeeld stof niet aan de binnenkant van het toetsenbord raken. Is dit toch het geval, dan blaast de terugslag van een toetsaanslag de rommel weer naar buiten.

Alhoewel het om een patent gaat, lijkt de toetsaanslag en mate van tegendruk die je voelt bij het intikken van een knop, zodoende anders te zijn dan bij eerdere toetsenborden. Wellicht wil Apple hiermee MacBook Pro 2016-gebruikers tegemoetkomen.

apple-vlindertechniek-toetsenbord

Een gedeelte van deze groep was immers niet tevreden over het toetsenbord van de laptop. De 2016-variant MacBook Pro gebruikte namelijk een nieuw soort knoppen, genaamd ‘vlindertoetsen’. Hierdoor produceerden sommige knoppen gekke piepgeluiden, voelden ze soms onnatuurlijk aan en deden toetsen het soms ineens niet meer. Gebruikers van de 12-inch MacBook kampten met nagenoeg dezelfde problemen.

Apple onderzoekt meerdere opties

Het nieuwe patent van vandaag wordt in de beschrijving omschreven als een verbetering op deze vlindertechniek. Zoals echter altijd het geval bij patenten, moeten we nog maar zien of het uiteindelijk ook in productie wordt genomen.

Volgens de geruchten zou Apple namelijk ook bezig zijn met een toetsenbord dat volledig uit oled-displays bestaat. Hierdoor wordt het toetsenbord in feite één hele grote Touch Bar. Groot voordeel van deze techniek is dat gebruikers snel tussen toetsenbord-indelingen kunnen wisselen, en dat het toetsenbord zich kan aanpassen aan de app die je op dat moment gebruikt.

Lees ook: Apple onderzoekt MacBook-toetsenbord dat volledig uit oled bestaat

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen