Gerucht: Apple werkt aan virtuele homeknop voor iPhones

Wouter Nijsen
22 juni 2015, 16:55
1 min leestijd

Volgens een nieuw gerucht is Apple bezig om een virtuele homeknop te ontwikkelen, die mogelijk in toekomstige iPhones wordt geïmplementeerd. Dat betekent wellicht het einde van de homeknop die je nu kent.

Lees verder na de advertentie.

’Apple bezig met virtuele homeknop’

Dat meldt althans DigiTimes, een website die vaker over informatie beschikt als het gaat om nog onaangekondigde iPhone-features. Volgens de bron is Apple bezig met een technologie die TTDI heet.

Dit is één enkele chip waarin zowel de benodigde technologie voor het touchscreen en het scherm in het algemeen zit. Die zou een fysieke homeknop overbodig maken, waardoor deze vervangen kan worden door een virtuele variant. De functionaliteit van de knop wordt dan in het scherm zelf verwerkt.

virtuele homeknop

TDDI-chips bieden verder ondersteuning voor vingerafdrukscanners, waardoor Touch ID geïmplementeerd kan worden. Het is mogelijk dat de technologie in toekomstige iPhones wordt geïntegreerd. DigiTimes suggereert verder dat de afwezigheid van een fysieke homeknop betekent dat Apple nieuwe iPhones van een nog dunner design kan voorzien.

Het is echter nog maar de vraag of en wanneer er daadwerkelijk een virtuele homeknop in de iPhone wordt verwerkt. Vaak duurt het nog enkele jaren voordat concepten zoals deze in de praktijk worden doorgevoerd.

Het is daarom niet aannemelijk dat we de thuisknop al in de aanstaande iPhones, de iPhone 6S en 6S Plus terug gaan zien. Deze toestellen borduren hoogstwaarschijnlijk voort op het design van de iPhone 6.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu