Apple zoekt naar ontwikkelaar voor virtual reality-toepassingen

Rutger Otto
25 november 2014, 11:16
1 min leestijd
Apple zoekt naar ontwikkelaar voor virtual reality-toepassingen

Apple wil zich gaan bemoeien met virtual reality. Het bedrijf uit Cupertino is op zoek naar ontwikkelaars om dat soort apps voor hun apparaten te maken.

Lees verder na de advertentie.

Apple virtual reality

In een baanomschrijving van Apple staat dat het bedrijf op zoek is naar een app-ontwikkelaar die apps in virtual reality-systemen kan integreren. Het persoon dat Apple zoekt moet overweg kunnen met 3D-beelden, virtual reality en augmented reality. Het bedrijf uit Cupertino geeft verder geen details maar doet dankzij deze oproep wel vermoeden dat het interesse heeft in het maken en integreren van virtual- en augmented reality.

apple virtual reality patent

Iedereen werkt aan VR

Naar welke virtual reality-systemen Apple verwijst is onbekend. Vorig jaar diende het bedrijf overigens al een patent in voor een Oculus Rift-achtige VR-bril. Deze werd toen omschreven als een apparaat waarmee je met een individuele ervaring media kan bekijken. Daarmee bleef Apple heel vaag, want het sprak nog niet over mogelijke applicaties.

Er zijn al een aantal virtual reality toepassingen op de markt naast Oculus Rift. Naar verwachting zal VR volgend jaar echt van de grond komen. Inmiddels heeft Samsung een eigen headset (de Gear VR) en lanceerde ook Google al een kartonnen variant, de Cardboard. Ook derde partijen zijn met virtual reality bezig, zoals Pinć, een hoesje voor de iPhone 6 dat ook tot VR-bril uitgevouwen kan worden.

Apple patenten

Dat Apple een patent heeft ingediend voor virtual reality-toepassingen zegt overigens niet zoveel. Zo heeft Apple ook nog enorm veel 3D-functies op stapel liggen waar tot nu toe nooit iets mee is gedaan. Het feit dat Apple nu op zoek is naar een ontwikkelaar, doet in elk geval vermoeden dat het bedrijf er interesse in toont.

Lees meer over Apple

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu