De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘Apple werkt in het geheim aan virtual reality-bril’

Wouter Nijsen
30 januari 2016, 10:49
2 min leestijd
‘Apple werkt in het geheim aan virtual reality-bril’

Volgens de Financial Times zou Apple al maandenlang werken aan een eigen virtual reality-bril. Hiervoor zou een team van honderden medewerkers zijn samengesteld.

Lees verder na de advertentie.

’Apple vr-bril op komst’

Voor het team zijn diverse experts aangetrokken om de mogelijkheden van virtual reality bij Apple te onderzoeken. Volgens de Financial Times, dat zich baseert op anonieme bronnen, zijn er al verschillende prototypes van virtual reality-brillen ontwikkeld. Die zouden lijken op de Hololens van Microsoft en Oculus Rift en gaan mogelijk met deze vr-brillen concurreren. Iets meer dan een week geleden werd Doug Bowman, een virtual reality-specialist, al in dienst gekomen bij Apple. Hij lijkt een belangrijke rol te spelen in het onderzoek naar virtual reality en de ontwikkeling van een bril.

apple virtual reality patent

Hoewel het afgelopen jaar verschillende Apple-patenten rondom virtual reality opdoken, is het nog onduidelijk wanneer dit leidt tot een echt product. Afgelopen dinsdag, tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple, gaf ceo Tim Cook aan virtual reality ‘erg cool’ te vinden. Cook bevestigde toen niet dat het bedrijf daadwerkelijk bezig is met virtual reality-toepassingen.

Apple en virtual reality

Er wordt al een tijdje gespeculeerd over virtual reality bij Apple. Zo zei analist Daniel Ives van FBR & Co eind vorig jaar dat hij denkt dat Apple ‘heel agressief gaat inzetten op virtual en augmented reality in 2016’. Daarnaast doken in 2015 een aantal vacatures op waaruit blijkt dat het bedrijf uit Cupertino zich hiermee bezighoudt. In 2013 diende Apple al een patent in voor een vr-bril, die zou lijken op de Oculus Rift. Sindsdien hebben we hier echter weinig van gehoord.

Virtual reality gaat los in 2016: doet Apple mee?

Als Apple echt met een virtual reality-bril komt, dan is het aannemelijk dat deze op de iPhone is gericht. Hierbij is mogelijk een belangrijke rol weggelegd voor de App Store, waar Apple ontwikkelaars kan aansporen om content voor de vr-bril te maken. Ook is het zo dat sommige brillen, zoals de Oculus Rift, krachtige computers vereisen. De MacBook lijkt daar niet geschikt voor.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu