Apple viert 5-jarig bestaan App Store met tijdlijn

Wouter Nijsen
4 juli 2013, 10:18
1 min leestijd
Apple viert 5-jarig bestaan App Store met tijdlijn

Op 10 juli bestaat de App Store alweer 5 jaar, en die mijlpaal wil Apple natuurlijk niet ongemerkt aan zich voorbij laten gaan. Het bedrijf uit Cupertino begint zijn festiviteiten door een poster rond te sturen.

De poster met uitgebreide tijdlijn is onder ander rondgestuurd naar media als The Financial Times. Apple vierde het tienjarig bestaan van iTunes eerder op een vergelijkbare manier, door een microwebsite met allerlei feitjes en mijlpalen in de iTunes-browser te integreren.

Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat Apple op 10 juli iets vergelijkbaars gaat doen in de App Store, maar tot dan moeten we het even doen met een foto en Vine van de poster die Financial Times-redacteur Tim Bradshaw heeft gemaakt.

5 jaar App Store uitgezet op tijdlijn

Op de tijdlijn is onder ander te zien hoe het totale aantal app-downloads exponentieel opliep. Na circa één jaar zat de App Store nog op 500 miljoen downloads; een jaar later passeerde het bedrijf uit Cupertino al de 2 miljard. Nog geen twee maanden geleden passeerde de App Store bovendien de mijlpaal van 50 miljard downloads. Populaire apps – zoals Angry Birds en Draw Something – krijgen ook een eervolle vermelding op de poster.

Op onderstaande afbeelding is de poster in zijn geheel te zien, maar de lettertjes zijn helaas te klein om alles goed te kunnen lezen.

App Store tijdlijn

Categorie: Apple
Spotlights: Angry Birds, App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's