30 jaar Mac, iets om bij stil te staan (video)

Roel van Hout
24 januari 2014, 13:34
1 min leestijd
30 jaar Mac, iets om bij stil te staan (video)

Hiep hiep! Vandaag is het 30 jaar geleden sinds de eerste Mac verscheen. 30 jaar Mac, dat is iets waar we als iPhone-liefhebbers even bij moeten stil staan.

Lees verder na de advertentie.

30 jaar Mac

Toegegeven, op deze site draait het vooral om de iPhones en in iets mindere mate iPads, maar de 30-jarige Macintosh verdient vandaag een eervolle vermelding – al was het maar omdat er zonder de Macintosh ook geen iPhone was geweest!

Toen op 24 januari 1984 de eerste Macintosh verscheen wisten consumenten niet wat ze zagen. Op deze manier een computer gebruiken was namelijk volledig nieuw. In de daaropvolgende 30 jaar wisten Apple’s technici telkens grenzen te verleggen en te verbazen. De periode zonder Steve Jobs was duidelijk een minder succesvolle in de geschiedenis van de Mac, maar nadat de oprichter op het oude nest was teruggekeerd nam Apple revanche voor de tegenvallende producten uit de jaren ’90 met de eerste iMac.

https://www.youtube.com/watch?v=Xp697DqsbUU

30 jaar Mac, van Macintosh tot MacPro

Nu zouden we op deze plek iedere Mac kunnen gaan bespreken, maar Apple heeft dat zo leuk, interessant en mooi vormgegeven gedaan dat het alleen maar zonde zou zijn als we daar te lang over praten; ga het vooral zelf zien op de homepage van Apple!

Wel nog een leuke tip: voor wie geïnteresseerd is in Apple en alle producten die het bedrijf sinds de oprichting uitbracht, is Mac Tracker een onmisbare app. Deze catalogus bevat informatie over ieder Apple-product ooit gemaakt, inclusief afbeeldingen, datum van verschijnen en de datum waarop Apple de productie stopzette.

Mactracker

Ian Page

Gratis via App Store
Mactracker
Mactracker
Mactracker
Mactracker
Mactracker
Mactracker
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu