Apple verwijdert account van ontwikkelaars-app Dash zonder uitleg

Rutger Otto
6 oktober 2016, 9:11
2 min leestijd
Apple verwijdert account van ontwikkelaars-app Dash zonder uitleg

Ook de populaire Dash-apps voor iOS en macOS zijn plotseling verdwenen. De ontwikkelaar heeft geen idee hoe dat kon gebeuren.

Lees verder na de advertentie.

Dash uit de App Store

Apple heeft de apps en het ontwikkelaars-account van Dash opgeschort. Met Dash krijgen ontwikkelaars gereedschap in handen waarmee ze offline toegang krijgen tot API-documentatie. Na jaren is het account ineens niet meer te bereiken en zijn de apps offline. Daarmee stort ook het verdienmodel van Dash helemaal in. De apps zijn niet meer via Apples kanalen te downloaden, de Mac-software kan ook via de website van Dash worden gedownload.

Op de website van Kapeli, het bedrijf dat Dash uitgeeft, probeert de ontwikkelaar naar antwoorden te zoeken. “What is er gebeurd?”, schrijft hij. “Geen idee.” Apple heeft vaker apps uit de App Store verwijderd omdat ze zich niet aan de richtlijnen zouden houden, maar dit lijkt meer op een fout dan op een gerichte ban van Apple.

dash-s2

Wat is er gebeurd?

“Gisteren heb ik Apple een verzoek gedaan om mijn individuele account over te zetten naar een bedrijfsaccount”, schrijft de ontwikkelaar. “Nadat ik mijn bedrijf verifieerde kreeg ik bericht dat sommige functies in iTunes Connect tijdelijk niet beschikbaar zouden zijn tijdens de migratie. Een tijdje daarna kreeg ik de melding ‘Gesloten’ op mijn iTunes Connect-account en mijn apps waren uit de winkel verdwenen. Ik heb gebeld en volgens Apple is alles volgens plan gegaan. Een paar uur geleden kreeg ik een mail waarin staat dat mijn account is opgeschort door frauduleus gedrag. Meer informatie krijg ik niet.”

Apple geeft in dit geval te weinig informatie aan de ontwikkelaar, zo lijkt het. Normaal gesproken als er een probleem is met een account, krijgt de ontwikkelaar een email met wat het probleem is en wat er gedaan moet worden. Volgens 9to5Mac ligt de fout mogelijk aan de administrator-kant van iTunes Connect. Mogelijk kan de fout daar worden gevonden en opgelost.

Geen updates

Tot die tijd kan Dash niet terugkeren naar de App Store. Ondertussen weet de ontwikkelaar niet of de app nog terugkeert. “Ik kan Dash voor iOS niet updaten en kan de app ook niet uitgeven buiten de App Store”, schrijft hij. “Dash voor de Mac blijft ondersteund worden. Heb je Dash via de Mac App Store gekocht, zet je licensie dan zo snel mogelijk om.”

Lees meer over de Apple

Via: 9to5Mac
Bron: Dash
Categorieën: Apple, Apps
Thema: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen