Vooruitblik: 8 verwachtingen voor iPhone en Apple in 2015
Rutger Otto

2014 was in meerdere opzichten een groot jaar voor Apple, getuigen alleen al de nieuwe iPhones. Maar 2015 wordt nog spannender en interessanter voor het bedrijf. Waarom lees je in dit artikel met 8 grote iPhone en Apple verwachtingen.

1. Apple Watch

Misschien wel het meest benieuwd zijn we in 2015 naar de Apple Watch, het eerste gloednieuwe product sinds de iPad. We maakten kennis met de wearable in september tijdens de aankondiging van de iPhone 6 en 6 Plus. Sindsdien hebben we enkele features van de smartwatch gezien, maar de vraag is natuurlijk: hoe werkt ‘ie? En gaat de Apple Watch weer zijn stempel drukken op de markt, zoals Apple dat eerder deed met de iPhone en iPad? Gaan mensen überhaupt eindelijk met een smartwatch de straat op?

Het wordt een spannende lancering voor Apple en wij kunnen niet wachten om hem om onze pols te voelen. De wearable staat nog steeds gepland voor ‘begin 2015’. Als we meer weten, lees je het uiteraard hier.

apple watch productie

2. De nieuwe iPhone

Jaarlijkse traditie is een nieuwe iPhone en natuurlijk kijken we nu alweer reikhalzend uit naar het nieuwe exemplaar van Apple. De eerste geruchten gaan namelijk alweer. Komt Apple toch weer met een kleiner model? Stapt het eindelijk af van de 16GB modellen? En krijgen we de iPhone 6S of de iPhone 7? Als we terugkijken op de geschiedenis van Apple is iPhone 6S het meest logisch, met hetzelfde design als de iPhone 6 maar met de nodige upgrades en misschien wel een saffierscherm.

3. iOS 9

Eveneens jaarlijkse traditie is een nieuwe versie van iOS. We hebben iOS 8 nog maar net en er komen nog minstens twee grote updates (8.2 en 8.3) voor uit, maar we kijken vast vooruit naar iOS 9. Waarschijnlijk zal het platte design dat Apple met iOS 7 introduceerde nog niet verdwijnen. Wel ligt het voor de hand dat we meer Continuïteits-functies zullen zien, evenals een betere integratie met Homekit-producten. En krijgen we eindelijk eens een Nederlandse Siri?

apple pay

4. Apple Pay

Leuk, zo’n NFC-chip in je iPhone 6, maar je hebt er momenteel niets aan. In 2015 komt daar verandering in. Waarschijnlijk zullen we al vrij snel dit jaar gebruik kunnen maken van Apple Pay, het betaalplatform van Apple waarmee je draadloos kunt afrekenen. Vorig jaar zag Apple Pay het levenslicht in de Verenigde Staten, waar al veel mensen er gebruik van maken. Veel zaken wijzen inmiddels op een snelle komst van Apple Pay naar Nederland. Het lijkt er wel op dat je dan wel een creditcard moet hebben.

5. CarPlay

iOS in de auto gaat dit jaar groots uitgerold worden. De eerste wagens met CarPlay kwamen vorig jaar al op de markt, maar vanaf dit jaar neemt het pas echt een vlucht. Met CarPlay kun je de iPhone verbinden aan het dashboard van je auto. Met spraakcommando’s en Siri kun je bijvoorbeeld iemand bellen of de muziek veranderen. Ook dit is voor Apple weer een reden om voor meer talen Siri-ondersteuning te willen uitrollen. Met CarPlay maak je jouw auto slimmer en veiliger, omdat je niet op het scherm van je telefoon hoeft te kijken.

carplay

6. Een nieuwe Apple TV

Elk jaar hopen we er weer op: een nieuwe Apple TV. De laatste stamt alweer uit 2012. Op het gebied van TV kan Apple nog steeds een slag slaan, maar de competitie heeft niet stilgezeten. Met bijvoorbeeld een ChromeCast maak je je tv slim voor een schijntje. Nu HomeKit groter wordt, is het misschien tijd voor Apple om ook weer eens aandacht aan Apple TV te schenken, zeker nu er ook al lang geruchten gaan over Apple TV om iOS-games op je TV te spelen.

7. Beats en iTunes

Apple kocht vorig jaar Beats en Beats Music op, maar sindsdien hebben ze nog niets met de muziekdienst gedaan. Gaat dat in 2015 gebeuren? Wellicht wordt Beats Music wel geïntegreerd in iTunes of werkt Apple aan een totaal nieuwe service om de muziekindustrie weer eens wakker te schudden.


iPad Air 2 review

8. Nieuwe iPads

Als we de geruchten mogen geloven, komt Apple dit jaar met een extra grote iPad, de iPad Pro. Deze zou een 12,2- of 12,9-inch scherm meten. Zou dit de redding zijn voor de verzadigde tablet-markt?

Lees meer over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.